Bucatarii de fonfleu si chioraiala parfumata

La aproape un an de la achizitionarea si mobilarea apartamentului, in bucataria americana a prietenul meu inca miroase doar lemn, clei si a lumanari parfumate. Doar din cand in cand, atunci cand mergem pe la el, pentru cateva ore se razbuna in aer mirosul unor pizza livrate la domiciliu si a unei beri varsate de un cot neatent.

In bucatariile acestea, de dimensiuni macar decente si cu aspect macar luxos, daca nu chiar ultra-luxoas, cuptoare moderne, cu guri uriase de capcauni domesticiti, arunca din ochiuri priviri inflacarate de indragostiti catre frigidere rubensiene si le saluta continu ridicandu-si hotele deasupra capetelor, rugandu-le parca sa-si dezvaluie rafturile pline prin usa crapata decent, doar pana incep sa le piuie avertizoarele.

Pe alocuri, adica in bucatariile unora, idila de mai sus e faultata prin asezarea neinspirata a frigiderului pe hol sau pentru faptul ca proprietarii respectivi sunt sechestrati in birouri 12 din 24, 365 de zile pe an si le-au achizitionat sub imboldul unor reclame ce aveau texte de genul „Visai la o calatorie in Sahara?” sau „daca-ti doresti o aventura in zona arctica dar nu primesti concediu...”.

In fine, bucatariile au mai fost innobilate si cu dulapuri ce au sertare ultra-silentioase, fara sa fie nevoie de lubrifianti. Manere bine proportionate si lucioase ii  fac sa zaboveasca o clipa mai mult cu mana pe ele, spre disperarea si gelozia partenerului de viata, cand deschid usile ce ascund  partitionarile ce pot inghitii servicii de masa pentru 24 persoane plus rudele lor de gradul intai si tot mai ramane ceva loc pentru robotul de bucatarie cu groaza sa de accesorii, puse si acestea in ordinea impusa de un salon de chirurgie plastica.

Deasupra, pe blatul de granit troneaza intr-un colt un prajitor de paine in rol de „Sclavul diminetilor”, iar in celalalt colt, un cuptor cu microunde plin de beculete ce a reusit in ultimul an sa incalzeasca niste pizze si sa „mitralieze” cateva pungi cu porumb de floricele in timpul bataliilor de Divizia A.

La vedere, de pe rafturi, se zgaiesc insirate ori spanzurate cani viu colorate incercand sa atraga cu texte slugarnice si pisicoase ori tonice, optimiste si pline de speranta: „Tea”, „Coffee”, „Buna dimineata!”, „Sa ai o zi buna!”, „Te iubesc!” sau „Si eu pe tine!”. Raftul in care stau randuite reviste si carti de bucate este cu mult mai mare decat spatiul in care poti tine acum cartile in mobilierul minimalist dedicat sufrageriei!

Si inca mai avem ce si unde sa punem: pe bar! Aici o sa regasim: o sticla de vin in suport cu roti din metal invechit, un Budha, un set de suporturi din lemn pentru pahare, sculptate de indieni, doua pahare cu picior, un mouse infipt la un laptop, doua pahare pentru spirtoase, o sticla de gin, un aparat foto digital, un incarcator de mobil, o lumanare decorativa parfumata, un cosulet, poate chiar doua cu petale si bucati de lemn de santal iar de sus atarna pahare  tulip, flute si sonde pentru bere, toate oranduite miltareste unul in altul in speranta ca pot concura candelabrul din foaierul TNB. Urmeaza desfacatorul de bere, tirbusonul, un blender, o instalatie china-wind in care da cu capul neaparat, orice vizitator care se ridica de pe scaun, cu scopul precis de a avertiza sonor gazda ca cineva vrea la baie.

Care o fi beneficiul? Ratele au devenit mai mari, vaietele au crescut si ele pe masura, mirosul de lemn santal e mai atenuat, mai rar dar de gatit... ioc! Aceleasi sandwichuri de dimineata, aceiasi pizza reincalzita, aceiasi cafea. Atata.



Citeste si:
   Obiecte pentru amenajarea bucatariei de la qedDesign


Link permanent:http://www.mujdei.ro/tuning-pentru-bucatarii/bucatarii-de-fonfleu-si-chioraiala-parfumata-id77

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)


Pentru un castron cu varf de chiftelute prajite, aceasta reteta culinara are la baza 1 kg de carne tocata amestec. Rezultatul final va fi „chifteluta-de-o-imbucatura” caracterizata in principal de crusta si de o viteza nebanuita de a disparea din platou.


Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon


Cu mare grija scoatem preparatul din tava, taiem felii, si le montam calde pe farfurii, punand "mot desirat" din ceapa calita si buchet de morcov calit langa.


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Coriandru


Frunzele de coriandru se folosesc indeosebi in forma proaspata, verzi, deoarece isi pierd repede calitatile, din acelasi motiv ne fiind recomandata gatirea sa ci adaugarea in vas si acoperirea cu capac, cu putin timp (2-3 minute) innainte de stingerea focului.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*