Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)

Alegem opt – zece ardei iuti, rosii si de lungime aproximativa, defrisand astfel un ghiveci sau o intreaga recolta din pervazul bucatariei. Ii spalam, decapitam si spintecam pe din doua de-a lungul burtilor lucioase. Scuturam de seminte si le separam, cu grija ca arde, venele din interioare, fara sa pierdem nimic! Le tocam si le aruncam direct si de-a dreptul in strafundurile unui castron urias, alb. Abisal! Aplecam deasupra doua, pot fi chiar trei galbenuse de ou, crude, plus inca trei fierte, racite, sfaramate, zdrelite, zdrobite din varful unei furculite. Le amestecam pe toate si chiar le batem un pic, in asa fel incat sa scoatem toata iuteala aia dementa din ardei si s-o integram solar, in ou.

Tocam juliene o capatana uriasa, apocaliptica, de usturoi, cu dulai nu catei! Acelasi tratament il aplicam unei bucati de ghimbir proaspat. Le amestecam de-acum pe toate cu telul, in castronul alb, adanc, ce a inghitit mai devreme, hulpav, zece ardei iuti si sase oua!!! Le omogenizam binisor si luam o mica pauza dar nu inainte de a ne spala bine, bine pe manute de iuteala tocaturilor.

Ne potolim setea cu un vinisor alb, iar in timpul asta frecatura din castron trage seva si aromele din julienurile invadatoare. Fara sa intarziem mai mult de-un sfert academic, ne intoarcem la castron pentru a boteza cu o lingurita de vin abisul; cruce cu limba-n gura si-i spunem: Giselle! Nume rotund, alunecos, manjabil, care trezeste visuri obraznice. Acum, sa-i facem cunostinta lui Giselle cu Maslina Ulei, virgin si el, ca si Giselle! Schimbam telul ce a pregatit-o pe Giselle, cu o lingura fina din lemn. Astfel, cand vom turna pe tanarul Maslina Ulei, invatand-ul s-o imbratiseze pe Giselle, ea va crede ca lingura fina din lemn, este limba lui Maslina. Obraznic, nu?! “Imbratisarea” se executa prin metoda deja cunoscuta la retetele anterioare: turnam, incorporam siii...frecam! Asta doar cat ne tine Maslina. O lasam acum pe Giselle sa se odihneasaca asa in bratele lui Maslina, la randul sau ravasit de experienta prin care trece.

Despuiem o legatura de patrunjel de frunze, alegem coditele subtiri, le oparim, le racim si le lasam la scurs. Fara sa le tocam mai mici de 3 – 5 cm, le introducem in povestea tandra a celor doi amanti, si-i mangaiem cu ligura, grijind-o si linistind-o pe mai ales pe Giselle care suspina incet, dintre buclele subtiri de patrunjel tanar. O lasam, de-acum linistita si multumita in culcusul ei abisal.

Parsivi, nu-i spunem ca de fapt am pregatit-o, in mod special, pentru intalnirea cu Peste Prajit si sa ne umplem de laudele prietenilor ce trebuie sa soseasca la festin. De data asta intalnirea Gisellei nu va mai fi atat de tandra ca si cu Maslina. Cu toate ca si de data asta va fi admirata, linsa de-a dreptul, urechile-i vor fi violate de cuvinte dure si murdare, repezite de meseni ce-si bulbuca ochii unii catre altii, cautand fiecare s-o blagosloveasca pe Giselle, cu injuraturi betivnice, pentru iuteala-i parsiva ce le-a smuls fiecaruia macar cate o lacramioara. In final Giselle va disparea, multumita de viata ei scurta dar, intensa. Si calitatile ei or sa dispara odata cu ultima imbucatura.

Am uitat sa spun, ca la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei.

Vinul alb, demisec, o sa se bea in cantitati impresionante si te va face s-o visezi mult timp, de acum in colo, pe Giselle. Pe Giselle Bucle!



Citeste si:
   He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Mujdei popular
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Papanasi prajiti
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Capere
   Cafea
   Busuioc
   Cardamom
   Ceapa
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Boia de ardei
   Arpagic
   Mujdei crema cu dovlecel
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Hamsii prajite cu mujdei de usturoi
   Pastrav prajit cu mujdei de usturoi
   Ardei iute
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Aluat frantuzesc


Link permanent:http://www.mujdei.ro/pardon-asta-seara-nu-ne-pupam/giselle-bucle-rupe-tacerea-reteta-mujdei-id59

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza


Cu o lingura punem intr-o parte peste ciuperci maioneza si in alta, smantana amestecata cu nucile pisate, din care am oprit cat un varf de lingurita pentru a presara pentru decor


Reteta Aluat frantuzesc


Orice preparate culinare din aluat frantuzesc este apreciat de catre gurmanzi mai ales pentru fragezime. Nu poate lipsii din nici o carte de bucate.


Turcismul romanesc


In traducere libera titlul Turcismul romanesc s-ar traduce cam asa: Uniunea Europeana este de acord sa dea o gashca de bani unei trupe de blonde romanesti, care sa gaseasca un motiv de a transfera banii unui grup de spanioli fara disponibilitate creativa, pentru a dezvolta turismul turcesc, turci adevarati cu turism oricum performant. Oare, sa fie de fapt modul de plata a unui bir restant de pe vremea lui Stefan cel Mare?


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Crutoane cu usturoi la cuptor


Crutoanele cu usturoi preparate la cuptor se servesc ca atare la bere in loc de snacksuri sau cu diferite preparate. Discratite placute!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*