Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea

Piateta centrala. Cordette indreptandu-se spre decapotata, pleoscaind darnic-larg tuturor niste ciunga. De dreapata intepenita spre lateral, de cotul in unghi de noua zeci si cu laba fleoshcaind aerul cu relaxarea ce ti-o da doar stabilitatea financiara, ii atarna o "gentuta" ce aduce cu o naveta de bere, atat ca forma cat si ca dimensiuni. Diferenta o face aurolacul intins cu buretele in tushe artistice. La subratul stang o minge incearca sa faca concurenta sanului apropiat. Nu reuseste.

In fatza ii rasar surprinse, Mocka si Sclifo tzopaind de bucuria intalnirii. Ce mica e lumea! De peste sensul giratoriu puteai sa le auzi bucuria din voci si sa le admiri mainile ce se manifestau ca niste elicii dezaxate. Toti ne bucuram ca participam la bucuria lor. Normal, fara sa vrem.

Se tzocaie tzeapan in aerele de langa tample, cu miscari asemanatoare papusilor mecanice ce ies la ora fixa dintr-un turn cu ceas. Isi sterg prieteneste si reciproc urmele de ruj imaginare si se invita una pe alta pe terasa. Langa ele, la-ndemana, o carciuma cu specific italienesc, cunoscuta lumii ca "La Adapat".

Normal, isi comanda cate-o apa. De-acum asezate ca-n vitrina, toate trei cu buzele tzuguiate pe paiele insurubate-n sticle mici de apa plata, aprofundeaza meniurile:

Mocka: Tzutz, tzutz, tzutz, tzutz.....
Sclifo: T.........Z.........U........T........Z.........
Cordette: ...tzuuuuuuuuuuuutz........tzuuuuuuuuuuuutz.....
Ospatarul: Pot sa va recomand niste spaghete....
Sclifo: ?????????... (privind intrebatoare ospatarul, cu buzele dezlipite de pe pai si intepenite intr-un TZUTZ-MUT larrg).
Ospatarul: ...Pentru dumneavoastra niste macaroane?...



Citeste si:
   Cordette, dimineata mahmura
   Mici personaje bulevardiere - Cordette, fisa tehnica
   Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii
   Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


Link permanent:http://www.mujdei.ro/editoriale/mocka-sclifo-si-cordette-revederea-id75

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Ciorba de burta


Ciorba de burta se desavarseste in farfuria mare cat o carte de bucate biblica cu o lingura uriasa de smantana, cu piper macinat si cu un ardei iute macar piscator. Ciorba de burta este unul dintre multele preparate culinare aproape nelipsita dintr-o carte de bucate sau dintr-un meniu de restaurant romanesc.


Reteta Vinete la cuptor cu parmezan


Tragem la chei vinetele coapte la cuptor cu parmezan pe un platou sau direct in farfurii si presaram peste ele piper proaspat macinat.


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


Reteta Mujdei popular


un mujdei popular, clasic: dintr-o capatana de usturoi si niste sare grunjoasa, trase-n piulita pana la starea de pasta


Papanasi fierti pentru bebe


Papanasii se pun la fiert in apa clocotita putin sarata si se fierb pana se ridica deasupra si inca 5 minute dupa ce s-au ridicat.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*