Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea

Piateta centrala. Cordette indreptandu-se spre decapotata, pleoscaind darnic-larg tuturor niste ciunga. De dreapata intepenita spre lateral, de cotul in unghi de noua zeci si cu laba fleoshcaind aerul cu relaxarea ce ti-o da doar stabilitatea financiara, ii atarna o "gentuta" ce aduce cu o naveta de bere, atat ca forma cat si ca dimensiuni. Diferenta o face aurolacul intins cu buretele in tushe artistice. La subratul stang o minge incearca sa faca concurenta sanului apropiat. Nu reuseste.

In fatza ii rasar surprinse, Mocka si Sclifo tzopaind de bucuria intalnirii. Ce mica e lumea! De peste sensul giratoriu puteai sa le auzi bucuria din voci si sa le admiri mainile ce se manifestau ca niste elicii dezaxate. Toti ne bucuram ca participam la bucuria lor. Normal, fara sa vrem.

Se tzocaie tzeapan in aerele de langa tample, cu miscari asemanatoare papusilor mecanice ce ies la ora fixa dintr-un turn cu ceas. Isi sterg prieteneste si reciproc urmele de ruj imaginare si se invita una pe alta pe terasa. Langa ele, la-ndemana, o carciuma cu specific italienesc, cunoscuta lumii ca "La Adapat".

Normal, isi comanda cate-o apa. De-acum asezate ca-n vitrina, toate trei cu buzele tzuguiate pe paiele insurubate-n sticle mici de apa plata, aprofundeaza meniurile:

Mocka: Tzutz, tzutz, tzutz, tzutz.....
Sclifo: T.........Z.........U........T........Z.........
Cordette: ...tzuuuuuuuuuuuutz........tzuuuuuuuuuuuutz.....
Ospatarul: Pot sa va recomand niste spaghete....
Sclifo: ?????????... (privind intrebatoare ospatarul, cu buzele dezlipite de pe pai si intepenite intr-un TZUTZ-MUT larrg).
Ospatarul: ...Pentru dumneavoastra niste macaroane?...



Citeste si:
   Cordette, dimineata mahmura
   Mici personaje bulevardiere - Cordette, fisa tehnica
   Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii
   Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


Link permanent:http://www.mujdei.ro/editoriale/mocka-sclifo-si-cordette-revederea-id75

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Sandwich cald cu branzeturi si usturoi


Sandwich-urile calde cu branzeturi si usturoi se prepara rapid si simplu iar rezultatul e la fel de aratos pe cat e de savuros. Gustul este mai implinit daca le preparam la gratar de lemne si/sau carbune.


Supa crema de varza cu usturoi


Intr-o oala punem spatele de gaina la fiert cu 2 litrii de apa, impreuna cu morcovul, albitura, ceapa (toate legumele intregi) si o lingurita de sare. Pana sa dea in clocot spumam bine pentru a avea o supa limpede. Fierbem la foc potrivit pana scade lichidul la jumatate la jumatate. Punem orezul spalat, amestecam sa nu se lipeasca si mai lasam la fiert aproximativ 15 - 20 minute in functie de calitatea sa si de instructiunile producatorului.


Concurs ChocoBanner


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 330 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioada 5 - 31 ianuarie 2011.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii


Dimensiunile minione si dotarile o recomanda ca accesoriu pentru nisa urbana de lux. Cotiera sub care mai mereu se regasesc posetute mici, roz, cu pietricele Swarowski, rujuri facute din caini de rasa scumpi sau din veverite, o fac greu accesibila.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*