Cordette, dimineata mahmura

S-a-ndoit, s-a cambrat, si-a framantat mainile, a strans din cur, a amintiri sau a incomod, poate, a singuratate sigur nu, a cascat nenumarat, a strans din dinti si a plescait decis. Clipind des din gene lungi, parca incercand sa agate soarele furisat printre perdele, pana la urma s-a-ndemnat sa se ridice, dar numai dupa ce simtii pe buze, ca-i aparu un zambet involuntar, a multumita.


"Seara" anterioara fuse dura. Initiata intai c-o apa cu lamaie si blenduita o buna perioada prin multimea de pe ringul de dans, a simtit nevoia sa se consume asezat, la masa grupului ce o-nsotea, departe de concurentele insotitoare Mocka si Sclifo. Dupa cateva shoturi rase ca la concurs, dupa cateva cock-tailuri tarzii in noapte, isi aduse aminte ca finalizarea fuse la sampanie. Cu bratele amitirii pline de imaginea armasarului brunet cu ochi albastrii, ce a mai ghidonat-o si prin casa after hours, incerca sa se indrepte spre baie.


In mod normal cei cativa pasi i-ar fi executat vioi si cu un apasat balans de fese. De data asta distanta o parcurse intr-un dezechilibru total cu amintirile. Cu privirea periferica, mijita, sesiza ca in pat, brunetul cu ochi albastrii era obez si cu parul cam slinos, iar cu ochii mintii isi dadu de cateva ori roata idiotului ala de cap ce ii crescuse, fara permisiune, cat un OZN. Cordette cazu mahmura.


Ce-i recomandati lu' Cordette sa manance, ca sa-si revina din mahmureala? O ciorba de burta, de potroace? Exista retete speciale contra mahmurelii pentru fete? Discratite placute!



Citeste si:
   Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea
   Mici personaje bulevardiere - Cordette, fisa tehnica
   Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii
   Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


Link permanent:http://www.mujdei.ro/editoriale/cordette-dimineata-mahmura-id133

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Chiftelute marinate


Eu prefer o varianta destul de clasica, facute din carne de porc in amestec cu carne de vita, asa ca o sa va prezint in carte de bucate aceasta varianta de chiftelute marinate. In functie de cat de grasa e carnea de porc o echilibrez cu mai multa sau mai putina carne de vita.


Supa crema de varza cu usturoi


Intr-o oala punem spatele de gaina la fiert cu 2 litrii de apa, impreuna cu morcovul, albitura, ceapa (toate legumele intregi) si o lingurita de sare. Pana sa dea in clocot spumam bine pentru a avea o supa limpede. Fierbem la foc potrivit pana scade lichidul la jumatate la jumatate. Punem orezul spalat, amestecam sa nu se lipeasca si mai lasam la fiert aproximativ 15 - 20 minute in functie de calitatea sa si de instructiunile producatorului.


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi


Aceasta salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi se poate servi ca atare cu paine sau pentru a asezona pestele prajit, dandu-i pestelui mai multa satietate. Are toate ingredientele necesare pestelui prajit: mujdei si lamaie.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*