Reteta Papanasi prajiti

500 gr branza de vaci,
250 - 300 gr faina, in functie de cat de uscata e branza de vaci,
1/2 lingurita bicarbonat,
2 lingurite zeama de lamaie,
coaja rasa de la 1/2 de lamaie,
2 oua,
4 linguri zahar,
2 pliculete zahar vanilat,
un praf de sare,
dulceata si smantana pentru servit.


Dupa aceasta reteta de papanasi prajiti ies 4 portii de desert delicios a cate 2 papanasi grasani si cate 4 gogosele mot pa ele... :)) Este o reteta de desert foarte simpla si rapida cu un gust delicios garantat.

Luam frumusel branza de vaci, si o punem in castronul in care vom prepara aluatul. In cazul in care e plina de apa sau de zer, intai trebuie sa o scurgem intr-un tifon atarnat.
Separam galbenusele, le punem peste branza iar albusurile le batem spuma si le lasam sa-si astepte randul la fericire.
Incorporam galbenusurile in branza, punem zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si jumatate din faina. Framantam. Punem albusurile batute spuma, le incorporam si mai adaugam cate un pic de faina, framantand pana ce obtinem un aluat de consistenta usor maleabila dar care nu mai sta ca scaiul pe mana noastra.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Impartim aluatul in 8 parti egale. Din fiecare parte rupem cate 2 bucatele pentru gogosele. Cele 8 bucati mari ramase le intindem pe masa ca la plastelina pana ajung baghete de 15 cm. Le facem pe fiecare cerc, le lipim la capete, dam prin faina si lasam sa se odihneasca langa aragazul cu focul aprins pentru 10 min.

Punem ulei in tigaie, de-un deget si tigaia pe aragaz la foc mediu. Cand s-a incins uleiul punem papanasii la prajit cate 5 minute maxim pe fiecare parte. Cand sunt rumeni aurii, sunt gata de scos la scurs de ulei.

Se aseaza pe farfurii intinse, mari, cate 2 papanasi inele la portie si cate 2 gogosele la papanas. Se toarna dulceata deasupra lor, peste dulceata punem smantana si iar dulceata. Sa arate ca niste munti. Sa fie ca niste vulcani inzapeziti. Sa bagam burta-n draci!... Mujdei.ro va ureaza deserturi apoteotice, preparate dupa retete din aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Nuga alba cu miere
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Mujdei popular
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Gogosari murati (varianta caliti cu ardei capia)
   Pastrav prajit cu mujdei de usturoi
   Gogosari murati (varianta opariti)
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Pinot Noir
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Aluat frantuzesc


Link permanent:http://www.mujdei.ro/deserturi/reteta-papanasi-prajiti-id109

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de hamsii


cumparam hamsii de dimensiuni cat mai egale, ideale fiind cele un pic mai mic decat degetul aratator. ...aaaa, trebuie sa spun ca am degete fine?


Reteta Ciuperci umplute la gratar


Palariile le punem pe gratar incins cu pat de sare grunjoasa. In fiecare palarie punem cate un varf de cutit de unt.


Malaiu din hreclama si behrea ce-am beut-o-n camp


Cu mintea dazbenatan threi,... Hic!... pa do pahrte hrupta da beata si palta, mahrinata pa aloocuhri ma chioneam cu Joe Bohrdehru-n inthr-o mana si cu alta tinandu-l de gat pa Gek Deniel sh-cun piciohr pa lada da behre... Hic!...Zbulshit!!!... sa ma conceptez asuphrindu-ma pa fondul cu malaielu, uleielu, pohrumbelu si cu faina threi bule... Hic!... un fel da hretea da mancahruhri... Hic!... tzahranesti panthru tahrgetahrea cocoanelor tzatzoase


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Chimion


Gustul caracteristic chimionului este iute-amarui, foarte parfumat.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*