Reteta Nuga alba cu miere

Ingrediente pentru nuga alba cu miere:


- 150 gr amestec de alune si nuci sau alte fructe uscate ori confiate. Combinatiile sunt dupa gustul fiecaruia.
- 2 albusuri de ou
- 1 varf de sare
- 175 gr miere sau sirop de glucoza
- 60 gr unt moale (adica nu de la frigider, dar nu topit)
- 500 gr zahar farin
- 1 lingura esenta de vanilie (sau 2 picaturi de aroma de migdale amare)
- colorant alimentar daca se doreste.


Reteta de nuga alba cu miere nu e greu de preparat. Singurul lucru greu este asteptarea racirii, ca sa o putem manca.

Mod de preparare:

1 - Albusurile se bat spuma tare. Pentru asta adaugati sarea (1 varf de sare). In timpul acestei operatiuni adaugati o lingura de zahar farin din cele 500 gr. Lasati sa se odihneasca.

2 - La bain marie, punem intr-o cratita mierea si zaharul ramas, la foc potrivit. Lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul. Amestecul trebuie sa fiarba. Amestecam permanent avand grija sa nu se caramelizeze!!!

3 - Mutam albusurile spuma intr-o alta cratita incapatoare. Adaugam treptat amestecul de zahar si miere peste albusurile batute spuma amestecand permanent cu lingura de lemn, pana la incorporarea totala. Acum e momentul sa adaugam aromele alese (vanilie, migdale...) si colorantul alimentar si le incorporam.
Punem aceasta cratita la bain marie. Amestecam continuu pana cand compozitia devine ca o coca ce se desprinde de pe vas. E momentul sa dam la o parte de pe foc.

4 - Cu ajutorul unei linguri de lemn incorporam in compozitia fierbinte alunele, fructele uscate si/ori confiate si untul scos de mult de la rece.

5 - Punem foi de napolitana intr-o tava de placinta ori friptura. Varsam compozitia peste foi si mai punem un strat de foi de napolitana. Asezam deasupra un tocator larg din lemn si peste el o greutate (de ex. o cratita cu apa) sa preseze.

6 - Dupa racire se taie in tava cu ajutorul unui cutit umed. Bucatile se pastreaza la rece impachetate individual in folie de plastic.

Mujdei.ro va doreste deserturi delicioase si spera sa va lingeti pe degete cand savurati nuga alba cu miere! Discratite placute!



Citeste si:
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti


Link permanent:http://www.mujdei.ro/deserturi/reteta-nuga-alba-cu-miere-id144

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Hamsii prajite cu mujdei de usturoi


Avem nevoie de multe hamsii. Le-am prajit cate 3-4 minute pe fiecare parte la foc iute, dupa care le scoteam la scurs pe servete de hartie. Cum se raceau la temperatura "suportabil", le haleam cu mujdei. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si gustoase pana la mutenie, preparate dupa aceasta carte de bucate.


Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)


Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*