Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc

Cine n-a mancat mere coapte la cuptor? Gustoase, nu-i asa? Da, de aceiasi parere sunt si eu. Ce ma deranjeaza la ele, este morga scofalcita ce si-o iau dupa ce dau cu nasul de atmosfera racoroasa diferita de cea din cuptor. Parca nu se bucura la fel de mult de intalnirea cu noi cum ne bucuram noi de intalnirea cu ele. Varianta mult mai eleganta dar care ii da si un plus de gust, pe care o recomand macar pentru atunci cand aveti invitati, sunt merele coapte in aluat frantuzesc.

aluat frantuzes
c,
mere in numar egal cu mesenii sau chiar dublu, sanatoase si potrivite ca marime, mai degraba mici decat mari,
cate 2 lingurite de zahar tos pentru fiecare mar,
cate un varf de cutit cu scortisoara la fiecare mar,
cate un strop de esenta de rom,
cate 1/2 lingurita unt, o lingura de miez de nuca,
1-2 oua, in functie de cate mere coacem,
2-3 linguri de zahar tos de presarat deasupra peste ou,
1 lingura de faina pentru tapetat tava.

Merelor spalate, curatate si "decotorizate" cu grija li se umplu gaurile, create prin scoaterea cotoarelor, cu cate 2 lingurite de zahar, jumatate miez de nuca maruntit in mana, cate un un strop de esenta de rom, cate un praf de scortisoara, si 1/2 lingurita de unt dupa care se invelesc in patrate de aluat frantuzesc, intins innainte in foaie de 1/2 cm grosime, patrate suficient de cuprinzatoare pentru fiecare mar. Se pun in tava preincalzita la cuptor si pudrata cu faina. Se lasa 10 minute langa aragazul ce incalzeste, ferite de curent. Se ung cu ou batut, se presara zahar si se baga la copt in cuptor pentru 20 - 30 minute.

Se pot servii montate in farfurie cu sirop de fructe si tusata cu verdele proaspat a trei frunze de menta. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Nuga alba cu miere
   Reteta Papanasi prajiti
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Mere prajite pane cu inghetata
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Capere
   Cafea
   Cardamom
   Ceapa
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Busuioc
   Boia de ardei
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Focaccia
   Ardei iute
   Arpagic
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Aluat frantuzesc


Link permanent:http://www.mujdei.ro/deserturi/reteta-desert-mere-coapte-in-aluat-frantuzesc-id65

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de vinete coapte


In jeratec se sufla din cand in cand cu ochii bulbucati sau se face vant cu un carton, farfurie sau tava usoara, nu pentru a face sport sau febra musculara ci pentru a incuraja jaratecul sa patrunda vinetele.


Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan


Din Sf. Ilie cel incruntat ne transformam in Sf. Petru cel bun si le descuiem poarta Raiului-papilelor-gustative. Le insotim cu alai de norod pestrit, format din cartofi pai prajiti si acrituri. Le inlesnim drumul cu vin alb demisec.


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Piept de porc la gratar si cartofi frantuzesti


Fata de cartofii prajiti clasic, cartofii frantuzesti au un gust deosebit iar crusta crocanta de faina, prajindu-se prima, nu va da voie cartofilor sa piarda prea multa apa. Astfel si dupa racire crusta ii va proteja sa nu se usuce spre un gust fad, cartonat.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*