Reteta Chec cu mere proaspete

3-4 mere jonatane, frumoase si prospete, de marime medie,
1 lamaie mare si zemoasa,
praf de scortisoara innebunitoare,
5 oua,
5 linguri de zahar,
5 linguri de faina si inca una pentru tapetat tava,
1 lingura de unt sau margarina,
1 nelipsit praf de sare,
1 lingurita de praf de copt stinsa in otet sau un pic de zeama de lamie,
arome minunate de portocale si vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala.


Reteta de chec cu mere il putem face in cratita, in tava sau mai elegant se poate prepara intr-un vas de jenna. Ca dificultate reteta poate fi incadrata la "retete usoare" si este un desert racoritor si satios.


Cureti cu migala merele de coaja si de mijlocul samburos. Dai cojile porcusorilor de guineea. :)Un mar se taie felii, semilune aratoase, celelalte mere se taie cubulete, mai mari sau mai mici. Se pun merele curatate intrun bol, in care stoarceti toata zeama din lamaie, asta dupa ce inainte ati ras bine coaja parfumata. Adaugi un praf de zahar vanilat sau de esenta de vanilei si se lasa sa se intrepatrunda gusturile.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Dupa ce separati galbenusurile de albus, amestecati bine galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar, aromele de vanilie , portocala si lamaie, coaja rasa de portocala sau lamaie. Se freaca pana la topirea zaharului si se obtine o crema pufoasa si aromata care a crescut in volum.

Se adauga cele 5 linguri de faina, sa fie pline varf, praful de copt stins cu lamaie sau otet, si se amesteca pan la omogenizare (arata ca un aluat vascos care se rupe). Se bat albusurile spuma ca pt bezele, eventual mai adaugati un praf de zahar, apoi se incorporeaza treptat cu miscari usoare albusurile in aluatul pregatit inainte.

Se ia o tava rotunda, in forma de inimioara (sic!) sau ce forma aveti in casa, se unge bine cu margarina si se tapeteaza cu faina. Merele care s-au imbaiat in zeama de lamaie, au ramas albe si frumoase se scurg intr-o strecuratoare. Cubuletele de mar se incorporeaza incet in aluatul pregatit cu grija. Feliile de mar se vor folosi la ornat. Se toarna incet in tava toata compozitia de aluat cu mere, incet fara a zdruncina. Deasupra se aseaza feliile de mar. Se da la cuptorul incins, tava astfel pregatita pentru cca 30 de minute si nu se deschide usa cuptorului decat cu mare atentie. La final se scoate checul de mere de la cuptor si se pudreaza cu zahar si praf de scortisoara!


Alaturi de mujdei.ro va doresc deserturi si retete culinare reusite dupa aceasta carte de bucate! ...si sa nu uit, \\\"Discratite placute!\\\"



Citeste si:
   Reteta Papanasi prajiti
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Nuga alba cu miere
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Mujdei popular
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Pinot Noir
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Aluat frantuzesc


Link permanent:http://www.mujdei.ro/deserturi/reteta-chec-cu-mere-proaspete-id125

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Piept de porc la gratar si cartofi frantuzesti


Fata de cartofii prajiti clasic, cartofii frantuzesti au un gust deosebit iar crusta crocanta de faina, prajindu-se prima, nu va da voie cartofilor sa piarda prea multa apa. Astfel si dupa racire crusta ii va proteja sa nu se usuce spre un gust fad, cartonat.


Crutoane cu usturoi la cuptor


Crutoanele cu usturoi preparate la cuptor se servesc ca atare la bere in loc de snacksuri sau cu diferite preparate. Discratite placute!


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)


Pentru un castron cu varf de chiftelute prajite, aceasta reteta culinara are la baza 1 kg de carne tocata amestec. Rezultatul final va fi „chifteluta-de-o-imbucatura” caracterizata in principal de crusta si de o viteza nebanuita de a disparea din platou.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*