Mere prajite pane cu inghetata

Pentru reusita acestui desert avem nevoie de doua mere neaparat ionatane. Nu sunt carnatia sfaramicioasa, fainoasa si sunt zemoase. Altfel se fac piureu cand le prajim. Merele le spalam in apa sfintita, le cojim si descotorosim. Le taiem felii, le dam prin faina si le rumenim in ulei incins pe aragaz, la foc iute balauresc. Se scot la scurs pe servet de hartie.
Pe urma se pun in vasele de servit, in portii egale masurate ochiometric. Presaram scortisoara, miez de nuca sfaramat intre degete si zahar tos din belsug pentru a obtine sirop pe saturate. Bagam vasele la cuptor 15 - 20 minute, cat va raabda sufletul si pofta.
Se scot cu grija sa nu va ardeti si blagosloviti portiile darnic cu cate o lingura zdravana de inghetata de vanilie sau fistic. Imbogatiti estetic cu ceva moate de stafide, dulceata sau frunze de menta.
Merele prajite pane sunt un desert foarte usor de facut, imbatator ca miros, cu gust aproape vinovat de placut si fastuos ca estetica.
Mujdei.ro va doreste deserturi reusite, vinovate de placeri ascunse, gatite dupa retetele din aceasta carte de bucate. Discratite placute.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/deserturi/mere-prajite-pane-cu-inghetata-id119

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti


Pot spune cu mana pe inima ca ardeii grasi de post umpluti ciuperci si orez au iesit deliciosi si ca e una din putinele dati cand am mancat un preparat de post fara sa ma simt ca la parastas. Mujdei.ro va doreste retete culinare demenntial de gustoase si de aratoase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!


Reteta Vinete la cuptor cu parmezan


Tragem la chei vinetele coapte la cuptor cu parmezan pe un platou sau direct in farfurii si presaram peste ele piper proaspat macinat.


Aparenta disparitie a unui tort


La Cluj, Adrian Hadean si Anda Calinici si-au lasat imaginatia gustativa si estetica sa prinda forma unui tort, care sa joace sah cu papilele populatiei autohtone.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez


Ciorba de pui cu zarzavat si galuste de orez e un preparat gastronomic dupa tehnici Taipanice inchipuite intr-o carte de bucate nemaivazuta!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*