Desert cu banane la gratar

Cu mintea vizitata de pofte m-am simtit obligat-nevoit sa ma dedau la rasfat. Poftesc la desert, la unul pacatos. ...A fost cu chinuri. Intai a trebuit sa ma efortez si cu limba de-un cot, am mers sa culeg in viteza banane, mere si struguri la punga de nylon, de la "bourtiq"-ul din colt. Am ajuns acasa frant, asa c-a trebuit sa iau o pauza de bere din motive de "leasin", in plus si pe fond de nor. Noru' era ca spuma de la bere. Exact de doua deshte pe cer.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .


Coborai de pe halba si vrusei sa omor fructele. Intai am incercat sa le inec in apa rece. N-a mers. Le-am sters c-un giulgiu alb de bucatarie si in final le-am killerit la cutit. Un mar si o banana le-am facut felii. Nu m-am oprit aici. Setea si pofta de dulce m-au impins cu ochii bulbucati catre alte doua banane pe care cu sange rece le-am jupuit doar pe jumatate. Mintea diabolica mi-a soptit sa-ncing gratarul si sa mai chinui un pic cele doua banane. Intai le-am fript pe partea cu coaja, p-orma pe pulpa. Mirosul de pulpa de banana era incitant. Le-am mutat in tava, le-am infipt felii din marul hacuit la-nceput, date prin zahar. Am mai presarat zahar si peste banane si le-am bagat in crematoriul culinar. Zece minute cat au stat la foc iute, am dat pe gratar si feliile primei nefericite banane. Cand zaharul a inceput sa se topeasca sfaraind in tava, le-am scos si le-am montat pe farfurie alaturi de struguri albi, de un linguroi de frisca, ciocolata rasa, stafide si stropite cu un sirop de migdale, incropit din doua linguri de cafea, una d ezahar si trei stropi de esenta.


Doamne-o fereastra si-o buca' de usa albastra, iarta-le formele, culorile si gustul pacatos ca nici nu stiu ele ce bune au fost pe post de desert!
Mujdei.ro va doreste fantezii culinare pacatoase, pregatite dupa retetele culinare din aceasta carte de bucate. Discratite placute.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/deserturi/desert-cu-banane-la-gratar-id118

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pateuri din aluat frantuzesc


Pateuri - denumire general valabila pentru aluat frantuzesc umplut prin pliere cu branzeturi simple sau combinate, umplute cu ciuperci sau carne tocata si calita in prealabil, care mai de care mai amestecate cu verdeturi tocate iar in variante dulci cu ciocolata sau gemuri. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si savuroase, preparate deupa aceasta carte de bucate.


Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra


Cascaval pane cu sunca si bere neagra rasare savuros din orice carte de bucate si se inscrie la preparate rapide, simple. Este mai mult decat o gustare, este un aperitiv ingenios.


Turcismul romanesc


In traducere libera titlul Turcismul romanesc s-ar traduce cam asa: Uniunea Europeana este de acord sa dea o gashca de bani unei trupe de blonde romanesti, care sa gaseasca un motiv de a transfera banii unui grup de spanioli fara disponibilitate creativa, pentru a dezvolta turismul turcesc, turci adevarati cu turism oricum performant. Oare, sa fie de fapt modul de plata a unui bir restant de pe vremea lui Stefan cel Mare?


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Reteta Salata de cruditati cu maioneza


lasam 30 minute la rece ca sa lucreze sarea si asupra legumelor rase, dupa care se poate servi


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*