Chimen

Semintele de chimen au gust amarui-iute, aroma acestora fiind foarte placuta.

Semintele au forma de semiluna, sunt de culoare gri-brun inchs cu muchiile de nuanta mult mai deschisa. Se foloseste ori sub forma de seminte intregi ori sub forma de pudra fina. Chimenul isi poate pastra calitatile organo-leptice aproximativ 6 luni, pastrandu-se uscat in borcane sau plicuri de hartie.

Se poate asocia cu succes usturoiului iar la noi este folosit mai mult in patiserie. Este un condiment ce se regaseste mai mult in preparatele popoarelor germanice.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/condimente/chimen-id23

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar


Se scoate maioneza de la frigider, se pune cu lingura peste amestec, se presara patrunjel tocat marunt, un praf de piper si se aseaza mot rosia Cherry intreaga.


Piept de porc la gratar si cartofi frantuzesti


Fata de cartofii prajiti clasic, cartofii frantuzesti au un gust deosebit iar crusta crocanta de faina, prajindu-se prima, nu va da voie cartofilor sa piarda prea multa apa. Astfel si dupa racire crusta ii va proteja sa nu se usuce spre un gust fad, cartonat.


De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului


Printre gafaituri ce subliniau cu dramatism timpul, distanta si viteza cu care a alergat sa ajunga la ceremonie, descrise intregii adunari principiul focului. Adunarea intelese imediat succesiunea in care trebuiesc folosite cele doua inventii, purcesera la fapte si astfel infiripara progresul.


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Chili Top 20, conform Indicelui Scoville


Cel mai iute chili din lume este... Naga Jolokiaaaaa!!!... aka Bhut Jolokia, aka Ghost Chili. Scorul sau Scoville sare deseori de 1.000.000. Este recunoscut in intraga lume ca fiind cel mai hot (iute) chili pepper. Este un hibrid cu originea in Bangladesh. Mai poate fi intalnit in cateva state indiene si anume Asam, Nagaland si Manipur. Naga Jolokia chili a este mentionat in Guiness World Records, ca fiind "world's hottest chili pepper", in comparatie cu Tabasco sauce, Naga Jolokia fiind de 401.5 ori mai iute!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*