Ceapa

Cu toate ca in primul rand este considerata leguma, recent s-a considerat ca ceapa poate fi inclusa si pe lista condimentelor.

Nu exista bucatarie care sa nu includa ceapa intre ingredientele folosite la preparea mancarurilor.

Se consuma verde sau uscata, cruda in salate sau fiarta ori prajita intr-o multitudine de retete.

La prepararea sosurilor sau mancarurilor pe baza de ceapa (de ex. tocanita) aceasta este considerata in primul rand leguma, in cazul cepei puse in salata de vinete coapte aceasta devine mai degraba condiment, la fel si in cazul cepei prajite alaturata fasolei batute sau rondelelor de ceapa prajita folosita in plus si pentru decorarea anumitor montaje. Prin prajire ceapa isi schimba drastic gustul si aroma, aceasta devenind dulce.



Citeste si:
   Boia de ardei
   Arpagic
   Busuioc
   Capere
   Cardamom
   Ardei iute
   Cafea
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Papanasi prajiti
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Pinot Noir
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval


Link permanent:http://www.mujdei.ro/condimente/ceapa-id20

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite cu carne tocata pane


Se pun pe foc in tigaia cu ulei incins, intorcandu-le cu grija pe ambele fete cu ajutorul a doua spatule. Se scot pe servet de hartie sa se scurga de ulei. Se pot servii calde, ca atare sau cu salate de legume.


Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra


Cascaval pane cu sunca si bere neagra rasare savuros din orice carte de bucate si se inscrie la preparate rapide, simple. Este mai mult decat o gustare, este un aperitiv ingenios.


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Reteta Salata de ardei copti


alaturata salatei de vinete coapte rezultatul este definirea culmii apocaliptice pentru papilele gustative


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*