Cardamom

Se gaseste de cumparat sub forma de seminte, de pulbere rezultata din macinarea semintelor dar este de preferat ca achizitia sa se faca sub forma de pastai deoarece semintele acestora isi pastreaza mult mai bine proprietatile. Pastaile au pana la 2 cm luncime, au forma triunghiulara si colturile rotunjite, in fiecare pastaie gasindu-se pana la 36 seminte. Culoarea pastailor poate fi neagra, verde sau alba in urma unui tratament cu sulf.

Gustul este un amestec de eucalipt cu lamaie.

Se foloseste indeosebi la preparatele asiatice si arabesti pe baza de carne, puternic aromate, tara de origine a cardamomului fiind India.

Mai mult de jumatate din productia de cardamom este destinata tarilor arabe care il folosesc mai ales la prepararea cafelei dar care l-au inclus si in amestecurile de condimente (baharat, berebere...) destinate prepararii mancarurilor.

Este un condiment considerat scump, pozitionandu-se pe locul trei dupa sofran si vanilie.



Citeste si:
   Boia de ardei
   Arpagic
   Busuioc
   Cafea
   Ceapa
   Ardei iute
   Capere
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Pinot Noir
   Reteta Papanasi prajiti
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Mujdei popular
   Reteta Salata Caesar
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon


Link permanent:http://www.mujdei.ro/condimente/cardamom-id18

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Ciuperci pane umplute


Mujdei.ro iti ureaza retete culinare delicioase in crusta crocanta, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!


Reteta Salata de fasole rosie


O amestecam cu ceapa, gogosarul, maslinele, cu uleiul de masline si cu mare parte din patrunjelul tocat.


Turcismul romanesc


In traducere libera titlul Turcismul romanesc s-ar traduce cam asa: Uniunea Europeana este de acord sa dea o gashca de bani unei trupe de blonde romanesti, care sa gaseasca un motiv de a transfera banii unui grup de spanioli fara disponibilitate creativa, pentru a dezvolta turismul turcesc, turci adevarati cu turism oricum performant. Oare, sa fie de fapt modul de plata a unui bir restant de pe vremea lui Stefan cel Mare?


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Reteta Ciorba de burta


Ciorba de burta se desavarseste in farfuria mare cat o carte de bucate biblica cu o lingura uriasa de smantana, cu piper macinat si cu un ardei iute macar piscator. Ciorba de burta este unul dintre multele preparate culinare aproape nelipsita dintr-o carte de bucate sau dintr-un meniu de restaurant romanesc.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*