Capere

Este o planta cataratoare salbatica mediteraneana. Bobocii nedeschisi ai acesteia se folosesc la prepararea sosurilor si marinatelor asociate mai ales la preparatele din peste.

Se poate folosi alaturi de masline murate, tarhon, usturoi, rozmarin, cimbru.

Se pastreaza si se utilizeaza mai ales in stadiu murat, in ulei si otet, dar se pot pastra si in borcane cu sare.

Gustul caperelor este picant si prin murare usor acrisor.

Sunt apreciate pentru gustul fin mai mult caperele mici de pana la 1 cm diametru, cele mari avand un gust uneori prea dominant.



Citeste si:
   Boia de ardei
   Arpagic
   Busuioc
   Cafea
   Ceapa
   Ardei iute
   Cardamom
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Pinot Noir
   Reteta Papanasi prajiti
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Mujdei popular
   Reteta Salata Caesar
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon


Link permanent:http://www.mujdei.ro/condimente/capere-id17

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Souvlaki (Frigarui grecesti)


Spalam bucata de carne aleasa pentru frigaruile Souvlaki in jet apa rece, cat sa se duca resturile de oase sau aschiile ramase de pe butucul macelarului. (...) Aia o presaram la sfarsit, dupa ce frigem pe gratar frigaruile grecesti Souvlaki.


Reteta Ciorba de perisoare


Ciorba de perisoare e o urma fanariota, piperul din acest preparat culinar aduce aminte, nu stiu din ce cauza, de reteta prafului de pusca pentru flinte.


Poporul Bundy si... Mortiunea ma-sii!...


Pentru asta, poporul Bundy se inspira din istoria internationala, de pe la de mult apusele curti occidentale, populate pe atunci cu pitici ridicoli, cu demoiselle si capitani de osti raniti la cate-un ochi, ca scosi cu totii din "Cei trei muschetari".


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc


Varianta mult mai eleganta dar care ii da si un plus de gust, pe care o recomand macar pentru atunci cand aveti invitati, sunt merele coapte in aluat frantuzesc.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*