Busuioc

Se foloseste la preparatele pe baza de carne de porc, oaie, vanat, mai ales la fripturi.

Pentru a nu se pierde aroma foarte volatila este de preferat ca acesta sa fie presarat peste mancaruri, tocat daca e proaspat si macinat daca este uscat la finalul prepararii, innainte de oprirea focului.

Pentru aromarea preparatelor se folosesc mai ales frunzele, in forma proaspata deoarece isi pierd aroma intr-o perioada relativ scurta, de aproximativ cateva saptamani.

Plantele se pot pastra pentru perioade lungi in forma congelata sau uscat si depozitat in vase ermetice.

Cel mai des intalnit este busuiocul mediteranean, are parfum caracteristic puternic, avand o usoara tenta de ienibahar. Mai exista multe varietati ale sale, fiecare cu particularitati aromatice diferite, din care se remarca busuiocul anason, busuiocul scortisoara, busuiocul indian si busoiocul camforat. In ultimii ani au aparut hibrizi intre busuiocul mediteranean si cel african sau asiatic, apreciati pentru parfumul aparte.



Citeste si:
   Boia de ardei
   Arpagic
   Cafea
   Capere
   Ceapa
   Ardei iute
   Cardamom
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Pinot Noir
   Reteta Papanasi prajiti
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Mujdei popular
   Reteta Salata Caesar
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon


Link permanent:http://www.mujdei.ro/condimente/busuioc-id15

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor


Le stivuim intr-un caston de toata Jena, pardon, de toata frumusetea, turnam deasupra un pahar de smantana si bagam in cuptorul incins pentru 15 – 20 minute.


Gogosari murati (varianta opariti)


Cand borcanele sunt pline cu viitorii gogosari murati, sub gatul borcanului "construim un stavilar" din crengute si frunze de visin, crengutele trebuind sa fie de lungime egala cu diametrul borcanului. Mujdei.ro va ureaza mese sarbatoresti imbelsugate si pline de savoare, pregatite dupa retetele culinare din aceasta carte de bucate. Discratite placute!


Propuneri sigla pentru Adi Hadean


La mai bine de 10 zile de la finalizarea concursului initiat de Adi Hadean, m-am trezit si eu sa-i trimit acestuia trei propuneri pentru sigla.


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti


Finalitatea nu va fi mangaierea pe burta ci multumirile catre Dumnezeu.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*