Boia de ardei

Boiaua de ardei este o pudra rezultata din macinarea ardeilor din familia Solanaceae, dupa scoaterea semintelor si a vinisoarelor, pentru a reduce iuteala si pentru a evidentia aroma. Se folosesc doar ardeii de culoare rosie culoarea pudrei rezultate fiind de la rosu aprins la maroniu-roscat.

Paleta de gusturi poate incadra o boia de la dulce pana la iute.

Folosita la prajire poate lasa preparatului o tenta amaruie din cauza continutului mare de zahar.
Se foloseste la mancarurile iuti si la tocanite.
Se utilizeaza alaturi de alte condimente si pentru particularizarea gustului mezelurilor si branzeturilor.

Ungaria a "exportat" denumirea de paprika, multe tari folosind variatii ale acestui cuvant. Totodata in Ungaria boiaua se clasifica dupa patru grade de iuteala:
- kulonleges, boia speciala;
- csemege, boia delicatesa;
- édesnemes, boia nobila;
- rózsa, boia roz.



Citeste si:
   Capere
   Cafea
   Cardamom
   Ceapa
   Ardei iute
   Arpagic
   Busuioc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Mujdei popular
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Pinot Noir
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta Salata orientala
   Reteta Papanasi prajiti
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Piure de cartofi


Link permanent:http://www.mujdei.ro/condimente/boia-de-ardei-id12

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Corcitura de friganele cu pizza la cuptor


Ce o sa descoperiti in afara de gustul delicios la aceasta reteta: painea imbibata cu lapte si ou aduce aminte un pic de friganele; oul cu laptele ce nu a fost absorbit de paine are consistenta si textura cremei de zahar ars; mezelurile se rumenesc precum la pizza. Aici va puteti permite sa fiti oricat de creativi sau macar sa va aduceti aminte de toppingurile de pizza.


Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)


Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*