Supa crema de varza cu usturoi

1 spate de gaina de tara,
2 cepe,
1 morcov,
1 albitura,
1 varză,
1 cană de orez,
3 linguri de usturoi tocat julienne,
1 linguriţă de piper macinat,
2 - 3 lingurite de sare,
1 legatura de patrunjel,
crutoane.


Intr-o oala punem spatele de gaina la fiert cu 2 litrii de apa, impreuna cu morcovul, albitura, ceapa (toate legumele intregi) si o lingurita de sare. Pana sa dea in clocot spumam bine pentru a avea o supa limpede. Fierbem la foc potrivit pana scade lichidul la jumatate la jumatate. Punem orezul spalat, amestecam sa nu se lipeasca si mai lasam la fiert aproximativ 15 - 20 minute in functie de calitatea sa si de instructiunile producatorului.


In timp ce se face supa de gaina tocam varza, o frecam cu sare grunjoasa si o punem cu 1 cana de apa la inabusit intr-o cratita acoperita. Amestecam des sa nu se prinda si din cand in cand mai adaugam cate un pic de apa.


Cand varza s-a inmuiat, scoatem spatele de gaina din oala, strecuram supa iar varza, orezul si legumele din supa le facem pasta cu ajutorul unui blender. Punem pasta rezultata peste supa strecurata, punem si usturoiul tocat julienne, acoperim cu un capac si punem pe foc mic sa mai dea 5 minute in clocot.


Spalam si tocam frunzele de patrunjel, oprim focul la oala, punem patrunjelul si lasam acoperit macar 15 - 20 minute inainte de servire.


Se serveste cu crutoane sau cu paine de tara cojoasa. Discratite placute!



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/supa-crema-de-varza-cu-usturoi-id94

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pogacele cu mac cu vraji si urlete de zmeu zburat





Reteta Salata de cruditati cu maioneza


lasam 30 minute la rece ca sa lucreze sarea si asupra legumelor rase, dupa care se poate servi


Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii


Dimensiunile minione si dotarile o recomanda ca accesoriu pentru nisa urbana de lux. Cotiera sub care mai mereu se regasesc posetute mici, roz, cu pietricele Swarowski, rujuri facute din caini de rasa scumpi sau din veverite, o fac greu accesibila.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Reteta Salata de fasole cu ton


Pentru aceasta reteta fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa taiata julienne (solzisori) si maioneza, apoi se amesteca usor sa nu se zdrobeasca boabele de fasole.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*