Reteta Vinete la cuptor cu parmezan

- 2 vinete maricele
- 200 grame parmezan ras
- 8 masline negre in ulei, tocate
- piper
- ulei de masline pentru uns. Zic de masline deoarece maslinele merg foarte bine cu branzeturile dar, nu moare nimeni daca faceti cu ulei de floarea soarelui.
Mai avem nevoie de folie de aluminiu pentru acoperit tava.


Pregatim vinetele: le spalam bine cu apa rece si le taiem in jumatati, in lungul lor, in asa fel incat fiecare sa ramana fiecare jumatate de vanata cu ceva coada.

Cu ajutorul unei lingurite scoatem din fiecare semintele. Or sa semene cu niste barci.

Cu ajutorul unei pensule ungem cu ulei o tava de copt inalta. Ungem cu ulei si vinetele, atat pe exteriorul cat si pe interiorul lor, dupa care le asezam in dana tava, peste care asezam un chepeng din folie de aluminiu. Tava o tragem in rada portului cuptor, in care regizam in prealabil o arsita de 180 - 200 grade.

Dupa ce uitam vinetele la cuptor 20 - 25 minute la foc mic, le scoatem, tragem chepengul din aluminiu de pe ele si presaram in fiecare cate 2 masline tocate si peste ele cate 50 grame de parmezan ras. Mai bagam la arsita pentru 5 minute.

Tragem la chei vinetele coapte la cuptor cu parmezan pe un platou sau direct in farfurii si presaram peste ele piper proaspat macinat. Se pot servi cu garnitura de orez langa un vin alb demisec.

Mujdei.ro va ureaza pofta buna si discratite placute, preparand retete culinare din aceasta carte de bucate.



Citeste si:
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chec cu mere proaspete
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Pinot Noir
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-vinete-la-cuptor-cu-parmezan-id142

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan


Clatita va fii rulata avand la mijoc 1 felie subtire de muschi tiganesc, 1 felie subtire de piept de porc sau kaiser calit , o lingurita cu varf de ciuperci trase-n unt la tigaie si cateva fire de ardei gras, crud si taiat jullien


Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval


in prejurul placintei pictam frantuzeste cu ajutorul unei linguri, din poignet, dare subtiri de sos din ulei de masline in care am tinut fisii subtiri de ardei iute si condimente mediteraneene


De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului


Printre gafaituri ce subliniau cu dramatism timpul, distanta si viteza cu care a alergat sa ajunga la ceremonie, descrise intregii adunari principiul focului. Adunarea intelese imediat succesiunea in care trebuiesc folosite cele doua inventii, purcesera la fapte si astfel infiripara progresul.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor


Le stivuim intr-un caston de toata Jena, pardon, de toata frumusetea, turnam deasupra un pahar de smantana si bagam in cuptorul incins pentru 15 – 20 minute.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*