Reteta Souvlaki (Frigarui grecesti)

Ingrediente pentru 6 frigarui grecesti Souvlaki:

- 500 - 600 grame piept de pui dezosat sau carne de porc slaba;
- zeama de la o portocala mare si coapta;
- 1 lingura de ulei de masline (pai, nu se mai numeste preparat grecesc, daca nu punem de masline, nu?);
- 1/4 lingurita oregano uscat macinat;
- 1/4 lingurita chimen macinat;
- 1/4 lingurita piper;
- 1/4 lingurita sare de mare;
- 2 catei de usturoi pisat;
- cateva fire de oregano verde pentru decor.


Modul de preparare al frigaruilor Souvlaki:
Spalam bucata de carne aleasa pentru frigaruile Souvlaki in jet apa rece, cat sa se duca resturile de oase sau aschiile ramase de pe butucul macelarului. Punem carnea la scurs, pentru 10 minute, pe un tocator de lemn uscat si nu foarte lucios, ca sa traga usor apa din carne.

In acest timp, preparam baitul: stoarcem portocala intr-un vas metalic larg. Pescuim samburii scapati accidental si ii aruncam. In acelasi vas adaugam oregano macinat, chimen macinat, piper, usturoi pisat si ulei de masline. Sarea nu! Aia o presaram la sfarsit, dupa ce frigem pe gratar frigaruile grecesti Souvlaki. Amestecam cu ajutorul unei furculite si acoperim vasul.

Taiem carnea cubulete cu latura aproximativa de 3-4 cm si o bagam in baitul de mai sus. Baitul sa inveleasca toate bucatile de carne. Lasam, neaparat acoperit, pentru 30 minute.

In timpul acesta pregatim gratarul. Daca facem pe garbune e delicios, dar nu murim daca facem pe electric sau gaz cand suntem in casa.

Dupa cele 30 de minute, insiram carnea in mod egal pe 6 tepuse de frigarui si le punem la fript pe gratar si le frigem, rasucindu-le, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Le decoram cu frunze de oregano verde si le infulecam ori le servim delicat, in functie de dimensiunea foamei.

Mujdei.ro va doreste pofta buna si "discratite placute" preparand Souvlaki, reteta culinara greceasca, dupa aceasta carte de bucate.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-souvlaki-frigarui-grecesti-id143

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Chiftelute marinate


Eu prefer o varianta destul de clasica, facute din carne de porc in amestec cu carne de vita, asa ca o sa va prezint in carte de bucate aceasta varianta de chiftelute marinate. In functie de cat de grasa e carnea de porc o echilibrez cu mai multa sau mai putina carne de vita.


Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi


Aceasta salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi se poate servi ca atare cu paine sau pentru a asezona pestele prajit, dandu-i pestelui mai multa satietate. Are toate ingredientele necesare pestelui prajit: mujdei si lamaie.


Malaiu din hreclama si behrea ce-am beut-o-n camp


Cu mintea dazbenatan threi,... Hic!... pa do pahrte hrupta da beata si palta, mahrinata pa aloocuhri ma chioneam cu Joe Bohrdehru-n inthr-o mana si cu alta tinandu-l de gat pa Gek Deniel sh-cun piciohr pa lada da behre... Hic!...Zbulshit!!!... sa ma conceptez asuphrindu-ma pa fondul cu malaielu, uleielu, pohrumbelu si cu faina threi bule... Hic!... un fel da hretea da mancahruhri... Hic!... tzahranesti panthru tahrgetahrea cocoanelor tzatzoase


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Reteta Clatite cu carne tocata pane


Se pun pe foc in tigaia cu ulei incins, intorcandu-le cu grija pe ambele fete cu ajutorul a doua spatule. Se scot pe servet de hartie sa se scurga de ulei. Se pot servii calde, ca atare sau cu salate de legume.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*