Reteta Souvlaki (Frigarui grecesti)

Ingrediente pentru 6 frigarui grecesti Souvlaki:

- 500 - 600 grame piept de pui dezosat sau carne de porc slaba;
- zeama de la o portocala mare si coapta;
- 1 lingura de ulei de masline (pai, nu se mai numeste preparat grecesc, daca nu punem de masline, nu?);
- 1/4 lingurita oregano uscat macinat;
- 1/4 lingurita chimen macinat;
- 1/4 lingurita piper;
- 1/4 lingurita sare de mare;
- 2 catei de usturoi pisat;
- cateva fire de oregano verde pentru decor.


Modul de preparare al frigaruilor Souvlaki:
Spalam bucata de carne aleasa pentru frigaruile Souvlaki in jet apa rece, cat sa se duca resturile de oase sau aschiile ramase de pe butucul macelarului. Punem carnea la scurs, pentru 10 minute, pe un tocator de lemn uscat si nu foarte lucios, ca sa traga usor apa din carne.

In acest timp, preparam baitul: stoarcem portocala intr-un vas metalic larg. Pescuim samburii scapati accidental si ii aruncam. In acelasi vas adaugam oregano macinat, chimen macinat, piper, usturoi pisat si ulei de masline. Sarea nu! Aia o presaram la sfarsit, dupa ce frigem pe gratar frigaruile grecesti Souvlaki. Amestecam cu ajutorul unei furculite si acoperim vasul.

Taiem carnea cubulete cu latura aproximativa de 3-4 cm si o bagam in baitul de mai sus. Baitul sa inveleasca toate bucatile de carne. Lasam, neaparat acoperit, pentru 30 minute.

In timpul acesta pregatim gratarul. Daca facem pe garbune e delicios, dar nu murim daca facem pe electric sau gaz cand suntem in casa.

Dupa cele 30 de minute, insiram carnea in mod egal pe 6 tepuse de frigarui si le punem la fript pe gratar si le frigem, rasucindu-le, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Le decoram cu frunze de oregano verde si le infulecam ori le servim delicat, in functie de dimensiunea foamei.

Mujdei.ro va doreste pofta buna si "discratite placute" preparand Souvlaki, reteta culinara greceasca, dupa aceasta carte de bucate.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-souvlaki-frigarui-grecesti-id143

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata Caesar


Pe scurt, Salata Caesar este un preparat din bucatele de piept de pui la gratar puse impreuna cu o mana zdravana de crutoane (bucatele de paine prajita) pe un pat de salata verde taiata, invelite toate cu un dressing.


Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan


Din Sf. Ilie cel incruntat ne transformam in Sf. Petru cel bun si le descuiem poarta Raiului-papilelor-gustative. Le insotim cu alai de norod pestrit, format din cartofi pai prajiti si acrituri. Le inlesnim drumul cu vin alb demisec.


Propuneri sigla pentru Adi Hadean


La mai bine de 10 zile de la finalizarea concursului initiat de Adi Hadean, m-am trezit si eu sa-i trimit acestuia trei propuneri pentru sigla.


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui


Intr-un vas in care vom face amestecul punem ficateii, untul, boiaua dulce si cea iute, un praf de sare si unul de piper si zdrobim cu furculita pana iese un pasta fina.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*