Reteta Salata orientala

4-5 cartofi sapunari,
potriviti ca marime dar cat mai egali,
sare grunjoasa,
2-3 cepe uscate,
3-4 oua fierte tare,
1 lingurita de sare,
200 gr masline "dezosate" si feliate,
75 ml ulei,
1/2 legatura patrunjel, doar frunzele,
sare, eventual si piper.

Ca regula generala, de cate oro avem de fiert cartofi in coaja, alegem exemplare de dimensiuni foarte apropiate. Timpul de fierbere este in functie de soiul cartofilor si de dimensiuni; una este sa fierbem cartofi cat nucile si alta daca fierbem cartofi cat pumnul. Cartofii nu se fierb pe foc mare din doua motive: unu, cei de pe fundul oalei se vor arde pe partile de contact cu vasul si doi, ca sa nu le crape coaja. La fiert se pune sare, apa clocotita ajutand-o sa intre un pic si in cartofi.

Punem apa cu sarea intr-o oala cu capac, pe foc mare. Alegem 4 - 5 cartofi Sapunari (cei cu coaja rosie), ii spalam bine cu apa de tarana si noroi si ii punem in oala, cand apa mai are un pic sa dea in fiert. Dam focul la jumatate si acoperim cu capac. In functie de ce am vorbit mai sus, adica de soi si dimensiune, cartofii vor fi fierti intr-un timp cuprins intre 20 si 45 minute. Ii incercam cu furculita, fara sa ii strapungem si cand aceasta intra usor putem opri focul. Scurgem apa la chiuveta si ii racim fortat cu apa rece, innainte sa decojim.

In paralel, pe un alt ochi de aragaz, punem la fiert intr-un vas potrivit ca dimensiune 3 - 4 oua cu 1 lingurita de sare. Le lasam sa fiarba 4 minute din momentul in care da in clocot. Dupa ce au fiert, oprim focul, varsam apa din vas si racim fortat cu apa rece, innainte de decojire.

Cat avem "alea-alea" la fiert, curatam, spalam si tocam ceapa julliene, iar daca nu avem masline dezosate, fara samburi :), ne multumim sa le punem intregi de-a dreptul, cu tot cu samburi. In cazul asta preparatul va fi estetic dar nu foarte elegat de mancat.

Intr-o cana preparam un dressing din ulei, otet, sare si piper. Amestecam cu lingurita, gustam si reglam gustul din condimente si otet.

Decojim cartofii si ii taiem cubulete de 2 - 3 cm, ouale le decojim si pe ele si le taiem ca pe cartofi, le punem intr-un castron cu ceapa si maslinele. Peste ele punem dressingul pregatit innainte si amestecam cu grija sa nu faramam cartofii. Decoram cu patrunjel tocat. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Cafea
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Arpagic
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-salata-orientala-id57

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Hamsii prajite cu mujdei de usturoi


Avem nevoie de multe hamsii. Le-am prajit cate 3-4 minute pe fiecare parte la foc iute, dupa care le scoteam la scurs pe servete de hartie. Cum se raceau la temperatura "suportabil", le haleam cu mujdei. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si gustoase pana la mutenie, preparate dupa aceasta carte de bucate.


Reteta Souvlaki (Frigarui grecesti)


Spalam bucata de carne aleasa pentru frigaruile Souvlaki in jet apa rece, cat sa se duca resturile de oase sau aschiile ramase de pe butucul macelarului. (...) Aia o presaram la sfarsit, dupa ce frigem pe gratar frigaruile grecesti Souvlaki.


Concurs ChocoBanner


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 330 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioada 5 - 31 ianuarie 2011.


Reteta Mujdei popular


un mujdei popular, clasic: dintr-o capatana de usturoi si niste sare grunjoasa, trase-n piulita pana la starea de pasta


Turcismul romanesc


In traducere libera titlul Turcismul romanesc s-ar traduce cam asa: Uniunea Europeana este de acord sa dea o gashca de bani unei trupe de blonde romanesti, care sa gaseasca un motiv de a transfera banii unui grup de spanioli fara disponibilitate creativa, pentru a dezvolta turismul turcesc, turci adevarati cu turism oricum performant. Oare, sa fie de fapt modul de plata a unui bir restant de pe vremea lui Stefan cel Mare?


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*