Reteta Salata de vinete coapte

4 vinete (aprox. 2 kg),
2 galbenuse proaspete de ou, crude,
150 ml ulei,
1 ceapa,
sare.

Se coc vinetele pe aragaz sau, pentru cine isi permite, pe jaratec viu, adica rosu spuza! In jeratec se sufla din cand in cand cu ochii bulbucati sau se face vant cu un carton, farfurie sau tava usoara, nu pentru a face sport sau febra musculara ci pentru a incuraja jaratecul sa patrunda vinetele. Vinetele se rasucesc, astfel ca toata suprafata sa fie in contact cu sursa de caldura. Se considera ca s-au copt cand incep sa musteasca si cand coaja arata pe ici-colo ca un ziar ars.

Se scot in strecuratoare. Dupa ce s-au scurs se cojesc de negreala. Se indeparteaza cu ajutorul unei linguri saculetii cu seminte mari si se arunca.

Fibra rezultata se pune pe fund de lemn (tocator) si se toaca bine prin batere cu un satar de lemn.
Vinetele tocate se aburca intr-un castron de portelan. Peste ele se pun galbenusele de ou, se da un praf de sare si se amesteca cu lingura sau cu spatula de lemn. Se pune ulei in serii de cate 2-3 lingurite si se amesteca bine de fiecare data, pana la consumarea uleiului.

Se adauga ceapa tocata marunt, cubulete si se amesteca. Se regleaza gustul de sare (cu o lingurita, lingand paleta de lemn folosita la amestecare sau, in fine, chiar si cu degetul daca nu va mai puteti abtine. Atata tot, sa nu fie si musafiri prin preajma!!!).

Se serveste pe paine alaturi de rosii crude, castraveti, ardei gras sau cu salata de vara. Dementiale sunt cu salata de ardei copti.

Se pot face si fara galbenuse de ou dar, nu ies asa albe si cremoase. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Cafea
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Arpagic
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-salata-de-vinete-coapte-id56

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar


Intr-un vas zdrobim cu furculita untul, il frecam pana il facem pasta dupa care il frecam cu telul pana il facem spuma. Radem coaja de lamaie pe razatoarea speciala si punem peste unt impreuna cu zeama jumatatii de lamaie. Frecam iar bine, bine cu telul.


Reteta Salata de peste afumat


Alegem 2 pesti frumosi afumati... Se serveste dupa cel putin 1 ora, timp in care gustul de afumatura se distribuie in tot preparatul iar ceapa isi mai pierde din putere.


Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


absolventa a Yesman Boulevard Unversity si de cativa ani urmeaza Cursurile de Bronzat.


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Pateuri din aluat frantuzesc


Pateuri - denumire general valabila pentru aluat frantuzesc umplut prin pliere cu branzeturi simple sau combinate, umplute cu ciuperci sau carne tocata si calita in prealabil, care mai de care mai amestecate cu verdeturi tocate iar in variante dulci cu ciocolata sau gemuri. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si savuroase, preparate deupa aceasta carte de bucate.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*