Reteta Salata de hamsii

500 kg hamsii sarate,
400 gr ceapa uscata,
500 gr morcovi,
150 gr ulei,
1 - 2 linguri otet.

Deoarece de multe ori am avut nesansa sa nu gasesc hamsii sarate sau sa fiu servit de catre vanzator cu niste caricaturi strivite, cu carnea moale, putreda ori cu niste exemplare mari, deci osoase, am preferat ca in ultimii ani sa cumpar hamsii congelate, sa le las la dezghetat, iar dupa curatare de capete si mate sa le spal si sa le las la sare din belsug, intr-un borcan cu capac pret de 3 - 4 zile.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

In ambele variante, cumparam hamsii de dimensiuni cat mai egale, ideale fiind cele un pic mai mic decat degetul aratator. ...aaaa, trebuie sa spun ca am degete fine? Hahahahahha... Ok, Hamsiile le curatam astfel: cu degetele de la mana stanga le tinem de spinari iar cu degetele de la dreapta le rupem capetele, tragand de ele in jos pentru a scoate si intestinele. Miscarea este identica cu cea de la curatarea fasolei galbene, cand rupem capetele pastailor tragand in jos pentru a scoate ata! Curatam atent cu aratatorul burtile. Dupa ce le curatam de capete si intestine le spalam la jet de apa rece in strecuratoare, in cateva ape. Jetul de apa nu trebuie sa fie puternic. Le lasam la scurs.

Curatam ceapa, o spalam si o taiem fin, julliene.

Curatam morcovii, ii spalam si ii dam pe razatoarea fina.

Punem intr-o cratita hamsiile. Cele prea mari le taiem in doua cu foarfeca de bucatarie. Punem peste hamsii ceapa si morcovul, punem uleiul si 1 lingura de otet si amestecam cu doua palete, fara sa sfaramam pestii. Se lasa la rece pentru macar 6 ore, timp in care, din ora in ora mai amestecam salata, ca sa se patrunda gusturile, sarea din peste sa se transfere legumelor iar aromele lor pestelui. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Cafea
   Boia de ardei
   Arpagic
   Busuioc
   Capere
   Ceapa
   Pinot Noir
   Cardamom
   Istoria berii (ii) Primele atestari despre bere
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-salata-de-hamsii-id51

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Ciorba de perisoare


Ciorba de perisoare e o urma fanariota, piperul din acest preparat culinar aduce aminte, nu stiu din ce cauza, de reteta prafului de pusca pentru flinte.


Supa crema de varza cu usturoi


Intr-o oala punem spatele de gaina la fiert cu 2 litrii de apa, impreuna cu morcovul, albitura, ceapa (toate legumele intregi) si o lingurita de sare. Pana sa dea in clocot spumam bine pentru a avea o supa limpede. Fierbem la foc potrivit pana scade lichidul la jumatate la jumatate. Punem orezul spalat, amestecam sa nu se lipeasca si mai lasam la fiert aproximativ 15 - 20 minute in functie de calitatea sa si de instructiunile producatorului.


Cordette, dimineata mahmura


...a strans din cur, a amintiri sau a incomod, poate, a singuratate sigur nu, a cascat nenumarat, a strans din dinti si a plescait decis. (...) Cordette cazu mahmura.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza


infigem in maioneza sprijinit de maslina felia de castravete, precum placa de surf in nisip si plantam "cocotier" miniatural din patrunjel


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*