Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza

4 ciuperci Champignon mari,
(dupa sotare sa iasa pentru o portie
1 ceasca de ciuperci feliate.
Se pot folosi si Pleurotus.),
1 lingura de unt pentru sotat,
1 fir de usturoi verde sau
1 catel de usturoi de gradina,
2 linguri maioneza proaspata de casa (vezi reteta),
1 lingura de smantana,
1 lingura de nuci pisate,
sare, piper.

Curatam ciupercile, le spalam bine, le scurgem, le tocam julliene si le sotam in unt la foc iute.
Le scoatem si le punem pe o farfurie. Tocam partea alba a usturoiului si o amestecam cu ciupercile. Punem semipreparatul in bolul de sticla din care va fi servit.

Tocam partea verde a usturoiului si o amestecam cu maioneza.

Cu o lingura punem intr-o parte peste ciuperci maioneza si in alta, smantana amestecata cu nucile pisate, din care am oprit cat un varf de lingurita pentru a presara pentru decor. Ddecoram si cu frunzele de patrunjel.

Se serveste cu paine cu seminte (vezi reteta). Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Ciuperci pane umplute
   Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Ceapa
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Busuioc
   Boia de ardei
   Cafea
   Pinot Noir
   Capere
   Cardamom
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Ardei iute
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Arpagic


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-salata-de-ciuperci-cu-nuca-si-maioneza-id48

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pateuri din aluat frantuzesc


Pateuri - denumire general valabila pentru aluat frantuzesc umplut prin pliere cu branzeturi simple sau combinate, umplute cu ciuperci sau carne tocata si calita in prealabil, care mai de care mai amestecate cu verdeturi tocate iar in variante dulci cu ciocolata sau gemuri. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si savuroase, preparate deupa aceasta carte de bucate.


Reteta Salata de fasole cu ton


Pentru aceasta reteta fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa taiata julienne (solzisori) si maioneza, apoi se amesteca usor sa nu se zdrobeasca boabele de fasole.


Cordette, dimineata mahmura


...a strans din cur, a amintiri sau a incomod, poate, a singuratate sigur nu, a cascat nenumarat, a strans din dinti si a plescait decis. (...) Cordette cazu mahmura.


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Focaccia


Reteta de focaccia este un preparat din bucataria italiana ce se bazeaza pe reteta de blat de pizza. In principiu este o foaie de pizza care unsa cu ulei de masline in care s-a pus la macerat usturoi pisat, se serveste la salate sau la diferite alte preparate. Mujdei.ro va doreste retete calde si aromate preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*