Reteta Salata Caprese

3-4 Rosii,
1 bucata de Mozzarela cam cat o rosie,
Cateva frunze de busoiuc proaspete, de gradina sau "de pervaz",
1,5 linguri de ulei de masline pt fiecare rosie,
sare.

Reteta prevede si 1 lingurita de otet balsamic dar eu nu agreez asocierea otetului cu rosiile. Pe de alta parte, daca sunt rosii de gradina, carnoase si foarte aromate, cu tente dulci, atunci poate merge un strop de otet, altfel nu.

De preferat sa se foloseasca rosii din soiuri fara multe seminte, de gradina si foarte bine coapte, cunoscut fiind faptul ca rosiile de gradina sunt mai parfumate si au un gust mai puternic.

Rosiile spalate, carora le scoatem floarea si partea lemnoasa din interior, le taiem cubulete si le punem in castron. Jumatate din bucata de mozzarela o taiem cubulete si o punem peste rosii. Punem un praf de sare, frunzele de busuioc proaspat, turnam uleiul, eventual si otetul balsamic si amestecam.

Deasupra radem a doua jumatate de mozzarela, pe razatoarea fina.

Pe cat de gustoasa, pe atat de racoritoare si potrivita in zilele toride. Se serveste cu paine cojoasa, rumena sau cu focaccia (vezi reteta). Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Cafea
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Arpagic
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-salata-caprese-id45

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)


Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.


Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti


Pot spune cu mana pe inima ca ardeii grasi de post umpluti ciuperci si orez au iesit deliciosi si ca e una din putinele dati cand am mancat un preparat de post fara sa ma simt ca la parastas. Mujdei.ro va doreste retete culinare demenntial de gustoase si de aratoase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!


Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


absolventa a Yesman Boulevard Unversity si de cativa ani urmeaza Cursurile de Bronzat.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Istoria berii (i) Ca pe apa


Potrivit descoperirilor arheologice cea mai veche bere cunoscuta si in consecinta prima produsa de om, a fost berea din paine, denumirea general acceptata a acesteia fiind, cum altfel, BEERBREAD.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*