Reteta Salata Caesar

Inventatorul acestui preparat este Caesar Cardini. Se pare ca anul de gratie a Salatei Caesar ar fi pe la inceputul decadei 20 din secolul 19 iar locul ar fi Mexic. Mai tarziu Caesar Cardini si-a deschis in Los Angeles un hotel-restaurant iar si mai tarziu, proprietarii Beverly Hills Hotel cumpara de la acesta reteta.



Destul cu istoria si sa trecem in revista cum o preparam. Pe scurt, Salata Caesar este un preparat din bucatele de piept de pui la gratar puse impreuna cu o mana zdravana de crutoane (bucatele de paine prajita) pe un pat de salata verde taiata, invelite toate cu un dressing.

1 piept de pui generos
sare, piper,
300 gr paine,
2 linguri de ulei de masline,
2 - 3 catei de usturoi,
1 salata verde mare,
75 gr parmezan ras.

Dressingul e un pic mai complicat din cauza ingredientelor ce poate nu sunt la indemana mereu dar din punct de vedere al tehnicii nu sperie decat pe cei ce nu le reuseste maioneza. In fine, pentru dressing avem nevoie de:

2 oua
5 linguri de ulei de masline,
1 lingurita de mujstar Dijon
2 lingurite sos Worchester sau
2-3 fileuri de ansoa,
zeama de la 1/2 lamaie,
1 lingurita de otet de mere,
sare si piper.

Eu incep cu dressingul deoarece pana sa se faca celelalte, acesta poate sa astepte la frigider.
Punem un ibric cu apa la fiert, lasam sa dea in clocot si bagam ouale in apa clocotita pentru doar 1 minut! Rezultatul trebuie sa fie urmatorul: albusul sa se albeasca si sa fie gelatinos iar asupra galbenusului sa nu fie aproape nici un efect.

Spargem cu grija ouale la cate un capat si le scurgem intr-un castron in care vom prepara acest dressing. Cu ajutorul telului batem foarte bine ouale incat sa nu ramana ceva cocoloase. Punem peste oua mustarul, sosul Worchester sau fileurile de ansoa tocate si zdrobite in prealabil cu o furculita. Omogenizam cu ajutorul telului. De acum incepem sa punem uleiul ca la orice maioneza, cate un pic, omogenizand de fiecare data cu telul. Punem otetul, un sfert din zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper. Batem cu telul pana consideram ca s-a omogenizat si pana ce sarea s-a dizolvat. Acum gustam si in functie de rezultat mai punem zeama de lamaie, sare, piper, amestecand in acelasi stil, pana la omogenizare. Dressingul reglat de sare si acreala merge acoperit la frigider.

Alegem frunzele de salata, le spalam, le scuturam de apa in exces si le lasam la scurs in strecuratoare.

Taiem painea felii, iar feliile cubulete. Luam fiecare bucatica si le inmuiem pe fiecare in ulei de masline. Le punem in tigaie si le rumenim la foc iute, fara sa le uscam tare. Cand sunt gata punem crutoanele intr-un vas acoperit impreuna cu usturoiul taiat in 3-4 bucatele fiecare catel. Amestecam putin crutoanele cu usturoi in asa fel incat acesta sa transmita aroma catre crutoane. Lasam acoperit si ne ocupam de pui.

Spalam, dezpielitam si dezosam pieptul de pui. Il taiem cubulete si-l tragem in ulei la tigaie, punand un praf de sare si unul de piper. Focul sa fie iute pentru a se rumenii dar fara sa se usuce tare la mijloc.

Cand e gata puiul, amestecam bucatelele de carne cu crutoanele dar nu si cu usturoiul pe care de data asta il nu il vom consuma. Il dam de-o parte. Taiem salata, o punem pe platou, deasupra salatei punem carnea si crutoanele de paine, presaram parte din parmezanul ras, scotem dressingul de la rece si si punem deasupra dupa care presaram si parmezanul ramas.

Asta a fost, nimic mai simplu. Mai trebuie mentionat ca la origine, aceast preparat nu era decat pe baza de crutoane cu dressing, in timp imbogatindu-se cu pieptul de pui si salata. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Arpagic
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Pinot Noir
   Ardei iute
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Cafea
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-salata-caesar-id44

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)


Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.


Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui


Intr-un vas in care vom face amestecul punem ficateii, untul, boiaua dulce si cea iute, un praf de sare si unul de piper si zdrobim cu furculita pana iese un pasta fina.


Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea


Piateta centrala. Cordette indreptandu-se spre decapotata, pleoscaind darnic-larg tuturor niste ciunga. De dreapata intepenita spre lateral, de cotul in unghi de noua zeci si cu laba fleoshcaind aerul cu relaxarea ce ti-o da doar stabilitatea financiara, ii atarna o "gentuta" ce aduce cu o naveta de bere...


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


First Night


Se decoreaza cu vanilia.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*