Reteta Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor

Pentru pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor avem nevoie de un cutit pentru a zgaria semn in cartea de bucate in dreptul retetei acestui preparat culinar. In afara de asta mai avem nevoie de un praf de foame, un abur de chef, si un varf de pulbere de pofta. Oricum, nici urmatoarele nu sunt optionale ci tot obligatorii:

"n" copane de pui, dar pot fi 8,
2 cani de apa chioara,
6 linguri "ulei de floare",
1 capatana de usturoi, mare cat o cotetarie,
sare, piper macinat,
400 gr rosii dezpielitate. Deci, nu impielitate!

Intr-o cada miniaturala denumita generic tava pregatim un dressing din apa, ulei, sare, piper si usturoiul taiat feliute subtiri. Cu ajutorul unui cutit pulpanim copanele, in gesturi largi ce urmaresc parca niste tanga, transformandu-le in Pulpe cu acte in regula. Le scurtam inaltimea gambelor de la gleznisoare si le epilam grosso modo la flacara. Le pensam grijuliu si le spalam cu apa rece.

Bagam pe rand pulpisoarele in tava-mini-cada, balacindu-le prin dressing. Le asezam unul langa altul "sholdar bai sholdar", aliniate paradisiatic, cu coapsele interioare in jos, avand grija ca usturoiul sa ramana sub ele, distribuit cat mai egal sub fiecare pentru un tratament aroma-terapeutic de exceptie.

Insurubam tava in cuptorul preincalzit. Dupa 30 de minute scoatem tava afara, intoarcem copanele cu coapsele interioare in sus si bagam la cuptor pt inca 20 minute.., dupa care iar scoatem tava afara, punem rosiile tocate cubulete, reintoarcem copanele cu exterioarele in sus si mai insurubam tava la cuptor pt inca 20, max 30 de minute pentru bronzolul final. Abea acum sunt gata pulpele de pui cu sos de rosii la cuptor pentru catwalk-ul farfuridic.

Se papa cu barabule prajite si stropite cu sos din tava. In cazul in care nu aveti restrictii si daca nu sunteti cenzurati, inchinati in cinstea Pulpelor niste bere. N-or sa zica nu. Discratite placute!



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-pulpe-de-pui-cu-sos-de-rosii-la-cuptor-id81

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de fasole rosie


O amestecam cu ceapa, gogosarul, maslinele, cu uleiul de masline si cu mare parte din patrunjelul tocat.


Reteta Chiftelute marinate


Eu prefer o varianta destul de clasica, facute din carne de porc in amestec cu carne de vita, asa ca o sa va prezint in carte de bucate aceasta varianta de chiftelute marinate. In functie de cat de grasa e carnea de porc o echilibrez cu mai multa sau mai putina carne de vita.


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Reteta Ciorba de perisoare


Ciorba de perisoare e o urma fanariota, piperul din acest preparat culinar aduce aminte, nu stiu din ce cauza, de reteta prafului de pusca pentru flinte.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*