Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval

300 gr Aluat frantuzesc (vezi reteta);
Pentru compozitie:
1 piept de pui,
300 gr ciuperci proaspete,
1 ceapa taiata marunt,
1 ou,
1 legatura marar,
1 lingura de unt pentru sotat ciupercile,
piper si sare,
50 gr cascaval taiat felii subtiri.
Pentru uns tava:
1 lingurita de unt pentru uns tava,
1 lingurita de faina.
Pentru decor
1 ou,
2 rosii taiate felii subtiri,
50 gr cascaval ras.

Pentru aceasta reteta trebuie sa avem deja preparat aluatul frantuzesc. Pana la pregatirea ingredientelor de mai sus, aluatul frantuzesc il pastram la frigider.

Curatam ciupercile de pielite, le spalam bine mai ales in "burduful" palariilor. Le taiem julliene, felii subtiri si le punem la scurs intr-o sita.

Pregatim ceapa curatand-o, spaland-o si tocand-o marunt.

Alegem mararul, il spalam si-l tocam marunt, pastrand cateva (10 - 12) ramificatii frumoase pentru decor.

Spalam, dezosam si dezpielitam 1 piept de pui generos, fiecare jumatate de piept o feliem in 3 ghidandu-ne dupa muschii acestuia, taiem feliile in fasii iar fasiile in patratele de 2 - 3 cm. Ungem bine cu slanina o tigaie de teflon incinsa si punem bucatelele de pui pe foc iute sa se rumeneasca. Cand carnea si-a pierdut culoarea rozalie la suprafata nu si in interior, iar colturile multora dintre ele s-au rumenit, dam la o parte si varsam cubuletele intr-o farfurie de ciorba.

Calim in tigaie cu ulei ceapa pana la auriu, pe foc potrivit iar cand e gata o scoatem pe o alta farfurie.

Sotam ciupercile in tigaie cu 1 lingura de unt, dupa care le scoatem intr-o alta farfurie.

Pregatim o tava intinsa ungand-o bine cu unt si tapetand-o cu faina.

Scoatem aluatul frantuzesc de la frigider, intindem o foaie mare cat sa acopere fundul si peretii tavii si groasa de 0,5 cm. O punem in tava, cu ajutorul degetelor presam usor cat sa acopere bine fundul tavii, peretii si golurile colturilor. Pentru moment, lasam surplusul de aluat sa cada in afara 2-3 cm.

Punem acum in tava cu aluat frantuzesc intai pieptul de pui, preasaram sare, piper, batem oul si il turnam uniform peste pui. Presaram o parte din marar, punem jumatate din cantitatea de ciuperci, pe urma ceapa, a doua parte din mararul tocat, a doua jumatate din cantitatea de ciuperci, presaram sare, piper si acoperim cu feliile de cascaval.

Mai intindem o foaie de aluat frantuzesc, mare doar cat deschiderea tavii. O punem capac deasupra feliilor de cascaval si inchidem petrecand spre interiorul tavii, marginile surplus ale aluatului ce dadeau afara din tava.

Batem cel de-al doi-lea ou, ungem aluatul cu pensula, aliniem deasupra feliile de rosie, le ungem si pe acestea cu oul ramas dupa care presaram sare grunjoasa.

Se baga la cuptor pentru 40 - 45 minute. Dupa ce o scoatem presaram cele 50 gr de cascaval ras pe toata suprafata si decoram cu funzele de marar pastrate pentru decor. Cascavalul se va topi iar mararul se va fixa in acesta.

Se serveste calda asa ca o portionam cu ajutorul unui cutit direct in tava si cu ajutorul unei palete scoatem bucatile pe care le montam pe farfurii, decorand langa latura cu piept de pui cu o lingurita de maioneza de casa (vezi reteta) iar de jur in prejurul placintei pictam frantuzeste cu ajutorul unei linguri, din poignet, dare subtiri de sos din ulei de masline in care am tinut fisii subtiri de ardei iute si condimente mediteraneene. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Ciuperci pane umplute
   Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Busuioc
   Boia de ardei
   Cafea
   Arpagic
   Ceapa
   Pinot Noir
   Cardamom
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Capere
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-placinta-cu-piept-de-pui-ciuperci-si-cascaval-id41

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de fasole cu ton


Pentru aceasta reteta fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa taiata julienne (solzisori) si maioneza, apoi se amesteca usor sa nu se zdrobeasca boabele de fasole.


Reteta Salata Caprese


Pe cat de gustoasa, pe atat de racoritoare si potrivita in zilele toride. Se serveste cu paine cojoasa, rumena sau cu focaccia.


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


Reteta Mujdei popular


un mujdei popular, clasic: dintr-o capatana de usturoi si niste sare grunjoasa, trase-n piulita pana la starea de pasta


Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui


Intr-un vas in care vom face amestecul punem ficateii, untul, boiaua dulce si cea iute, un praf de sare si unul de piper si zdrobim cu furculita pana iese un pasta fina.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*