Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)

AVERTISMENT
A NU SE PREPARA PENTRU MESE CU MUSAFIRI. A NU SE MANCA CU MAI PUTIN DE 2 - 3 ZILE INNAINTE DE A MERGE IN VIZITE, DE A AVEA MUSAFIRI, DE A PARTICIPA LA EXAMENE SAU INNAINTE DE-A AVEA INTALNIRI DE AMOR ORI DE AFACERI. PRODUCE FLATULATII! SE RECOMANDA SERVIREA CU AERUL CONDITIONAT PORNIT SI DAT PE MAXIM! DACA TOTUSI ATI ALES SA PREPARATI FASOLE BATUTA PENTRU O MASA CU INVITATI, INSEAMNA CA ATI FOST BETI SI TARE MI-E CA ATI MAI FACUT UN GEST NECUGETAT, ALEGAND O FASOLE DE CULOARE ROSIE ORI MAI RAU, NEAGRA! CE-OTI FI ZIS IN MINTEA VOASTRA, CA-I AVERTIZATI VIZUAL DESPRE EFECTE? LOL!...

Alegem de mizerii si spalam fasolea. Cantitatea de preparat va fi cuprinsa intre "o cana" de fiecare portie sau in functie de nesabuinta fiecaruia.

O punem la fiert in oala minune, citind cu atentie modul de utilizare al producatorului. O sa observati acolo ca ii spune "minune" nu pentru ca reduce efectele flatulatiilor, nici pentru ca ar canta manele ci doar ca va fierbe repede. Lucru, dealtfel, foarte important!

Cat fierbe fasolea, avem timp sa curatam ceapa, s-o spalam, s-o tocam "fideluta" si s-o punem la prajit in ulei incins. Ceapa sa fie cam cate o mana zdravana de portie. Vorba aia, "daca-i bal, bal sa fie!". De retinut ca la prajit ceapa isi va reduce volumul la aproximativ un sfert fata de cantitatea cruda. Deci, nu va luati la harta, ca n-a furat nimeni! O prajim nu o calim, sa fie rumena si dulce ca gagica de la tara din copilarie.

Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.

Se serveste cu ceapa prajita deasupra si cu muraturi. Carnatul gros, prajit feliute ori oltenescul subtire, prajit intreg si crestat va va oferii un gust perfect.

In timpul mesei puteti rosti "Angage!" de cate ori vreti sa aveti si imagini cu medii din vremuri comuniste ori cu interioare de fabrici si uzine.

Nu e rau sa puneti pe usa un biletel cu "NU VA LUATI DUPA ZGOMOTELE DIN INTERIOR, NU SUNT ACASA!". Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Arpagic
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Pinot Noir
   Ardei iute
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Cafea
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-fasole-batuta-meniu-de-aer-e-liber-e-id58

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon


Cu mare grija scoatem preparatul din tava, taiem felii, si le montam calde pe farfurii, punand "mot desirat" din ceapa calita si buchet de morcov calit langa.


Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)


Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.


Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea


Piateta centrala. Cordette indreptandu-se spre decapotata, pleoscaind darnic-larg tuturor niste ciunga. De dreapata intepenita spre lateral, de cotul in unghi de noua zeci si cu laba fleoshcaind aerul cu relaxarea ce ti-o da doar stabilitatea financiara, ii atarna o "gentuta" ce aduce cu o naveta de bere...


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Imi caut concubina


Am sa le sorb cu buze pofticioase cand cu grija sa nu le sperii, cand cu teama de-or fi mai tafnoase ori mai capricioase. Badaran? Nu cred... Curvar? Deloc. Vorbeam de vinuri! Si de aici in colo tot vinuri, vinuri...


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*