Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui

200 gr ficat de pasare,
75 gr unt
2 gr boia dulce,
1 gr boia iute,
2 ardei copti capia tinuti in dressing.

Dressing din:
3 linguri ulei,
1 lingura otet,
1 praf de sare,
1 praf de piper.

Se coc ardeii capia pe plita, se decojesc si se lasa in dressing pentru 1 - 2 ore.

In acest timp, spalam ficateii de pui, ii curatam de pielite si ii punem la fiert la foc mic, aproximativ 20 de minute dupa ce da in clocot. Avem grija sa spumam des si sa nu dea pe afara din vasul in care fierbem.

Scoatem din vas ficateii fierti si ii lasam sa se scurga in sita 5 minute. Intr-un vas in care vom face amestecul punem ficateii, untul, boiaua dulce si cea iute, un praf de sare si unul de piper si zdrobim cu furculita pana iese un pasta fina.

Scoatem ardeii din dressing, curatam de cotoare si seminte, ii tocam marunt pe un fund de lemn si ii incorporam in pasta de mai sus.

Se pastreaza la rece sub forma de cub, impachetat in hartie alimentara.

Se serveste pe paine sau paine prajita dimineata, seara sau ca aperitiv decorand cu felii subtiri de rosii si masline. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Supa crema de varza cu usturoi
   Mujdei crema cu dovlecel
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Arpagic
   Ardei iute
   Boia de ardei
   Pinot Noir
   Ceapa
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Cardamom
   Capere
   Cafea
   Busuioc
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Creamy Iced Coffee


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-crema-tartinabila-cu-ficat-de-pui-id35

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Crutoane cu usturoi la cuptor


Crutoanele cu usturoi preparate la cuptor se servesc ca atare la bere in loc de snacksuri sau cu diferite preparate. Discratite placute!


Reteta Ciorba de burta


Ciorba de burta se desavarseste in farfuria mare cat o carte de bucate biblica cu o lingura uriasa de smantana, cu piper macinat si cu un ardei iute macar piscator. Ciorba de burta este unul dintre multele preparate culinare aproape nelipsita dintr-o carte de bucate sau dintr-un meniu de restaurant romanesc.


Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea


Piateta centrala. Cordette indreptandu-se spre decapotata, pleoscaind darnic-larg tuturor niste ciunga. De dreapata intepenita spre lateral, de cotul in unghi de noua zeci si cu laba fleoshcaind aerul cu relaxarea ce ti-o da doar stabilitatea financiara, ii atarna o "gentuta" ce aduce cu o naveta de bere...


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Reteta Souvlaki (Frigarui grecesti)


Spalam bucata de carne aleasa pentru frigaruile Souvlaki in jet apa rece, cat sa se duca resturile de oase sau aschiile ramase de pe butucul macelarului. (...) Aia o presaram la sfarsit, dupa ce frigem pe gratar frigaruile grecesti Souvlaki.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*