Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan

Compozitie foi:
500 ml lapte,
3 oua faina cat cuprinde,
sare,
piper;

100 ml ulei pentru prajit.

Compozitie umplutura:
200 gr muschi tiganesc in felii subtiri,
200 gr piept de porc sau kaiser felii subtiri si calite in tigaie,
250 gr ciuperci champinion, taiate felii si inabusite in
50 gr unt la tigaie,
1 ardei gras taiat jullien fin.

pentru a baga la cuptor mai adaugam:
1 pahar de smantana, inainte de a le baga la cuptor si
50 gr parmezan ras marar tocat.

Prepararea foilor:
din lapte, oua si faina facem compozitia foilor de clatite, amestecandu-le cu telul. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani potrivite ca grosime. Se prajesc in tigaie, turnand cate 1 polonic pentru fiecare foaie. Pentru prajitul fiecarei foi de clatita se pune in tigaie cate 1 lingurita de ulei.

Compozitia:
fiecare clatita va fii rulata avand la mijoc 1 felie subtire de muschi tiganesc, 1 felie subtire de piept de porc sau kaiser calit , o lingurita cu varf de ciuperci trase-n unt la tigaie si cateva fire de ardei gras, crud si taiat jullien.

Le stivuim intr-un castron de Jena, turnam deasupra un pahar de smantana, radem deasupra parmezanul si bagam la cuptor pentru 15 – 20 minute.

Se scot si deasupra lor se presara marar proaspat tocat si se servesc. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite si gustoase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Ciuperci pane umplute
   Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Busuioc
   Boia de ardei
   Cafea
   Arpagic
   Ceapa
   Pinot Noir
   Cardamom
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Capere
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-clatite-cu-sunci-ciuperci-si-parmezan-id32

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de hamsii


cumparam hamsii de dimensiuni cat mai egale, ideale fiind cele un pic mai mic decat degetul aratator. ...aaaa, trebuie sa spun ca am degete fine?


Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval


in prejurul placintei pictam frantuzeste cu ajutorul unei linguri, din poignet, dare subtiri de sos din ulei de masline in care am tinut fisii subtiri de ardei iute si condimente mediteraneene


Turcismul romanesc


In traducere libera titlul Turcismul romanesc s-ar traduce cam asa: Uniunea Europeana este de acord sa dea o gashca de bani unei trupe de blonde romanesti, care sa gaseasca un motiv de a transfera banii unui grup de spanioli fara disponibilitate creativa, pentru a dezvolta turismul turcesc, turci adevarati cu turism oricum performant. Oare, sa fie de fapt modul de plata a unui bir restant de pe vremea lui Stefan cel Mare?


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Boia de ardei


Boiaua de ardei este o pudra rezultata din macinarea ardeilor din familia Solanaceae, dupa scoaterea semintelor si a vinisoarelor, pentru a reduce iuteala si pentru a evidentia aroma.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*