Reteta Clatite cu carne tocata pane

Compozitie foi clatite:
500 ml lapte,
3 oua faina cat cuprinde,
un praf de sare.

Compozitie umplutura:
300 gr carne de porc tocata,
300 gr carne vitel tocata,
1 ou,
1 ceapa potrivita marar tocat.

Pentru prajit:
faina,
2 oua,
250 gr pesmet,
100 ml ulei pentru prajit.

Foile de clatite: din lapte, ou si faina facem compozitia foilor de clatite, amestecand cu telul intr-un castron inalt. Cine vrea sa foloseasca mixerul, sa-l foloseasca, dar pe viteza mica si cu paletele de sarma nu pe cele pentru coca. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani potrivite ca grosime. Se prajesc in tigaie, turnand cate 1 polonic pentru fiecare foaie. Pentru prajitul fiecarei foi de clatita se pune in tigaie cate 1 lingurita de ulei. Dupa scoatere se stivuiesc pe un platou sau farfurie intinsa.

Compozitia: carnea tocata se amesteca cu 1 ou, sare, piper si marar. Se caleste in  tigaie cu foarte putin ulei incins (nu mult ulei deoarece carnea mai are si ea grasime). Dupa ce s-a calit se scoate intr-un vas la racit.

Formarea clatitelor: umplem si rulam foile cu amestecul de carne calita si rezulta clatitele. Rularea se face cu capetele intoarse spre interior, pentru ca la prajit sa nu iasa compozitia. Se stivuiesc inainte de faza „pane”.

Pregatirea clatitelor pane: clatitele gata formate se tavalesc prin faina, se dau prin ou batut si se scurg bine, dupa care se tavalesc cu grija prin pesmet.
Se pun pe foc in tigaia cu ulei incins, intorcandu-le cu grija pe ambele fete cu ajutorul a doua spatule. Se scot pe servet de hartie sa se scurga de ulei. Se pot servii calde, ca atare sau cu salate de legume. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite si rasucite, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Ciuperci pane umplute
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Busuioc
   Arpagic
   Boia de ardei
   Capere
   Pinot Noir
   Ardei iute
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Cardamom
   Cafea
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-clatite-cu-carne-tocata-pane-id29

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan


Clatita va fii rulata avand la mijoc 1 felie subtire de muschi tiganesc, 1 felie subtire de piept de porc sau kaiser calit , o lingurita cu varf de ciuperci trase-n unt la tigaie si cateva fire de ardei gras, crud si taiat jullien


Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui


Intr-un vas in care vom face amestecul punem ficateii, untul, boiaua dulce si cea iute, un praf de sare si unul de piper si zdrobim cu furculita pana iese un pasta fina.


Poporul Bundy si... Mortiunea ma-sii!...


Pentru asta, poporul Bundy se inspira din istoria internationala, de pe la de mult apusele curti occidentale, populate pe atunci cu pitici ridicoli, cu demoiselle si capitani de osti raniti la cate-un ochi, ca scosi cu totii din "Cei trei muschetari".


Reteta Mujdei popular


un mujdei popular, clasic: dintr-o capatana de usturoi si niste sare grunjoasa, trase-n piulita pana la starea de pasta


Sandwich cald cu branzeturi si usturoi


Sandwich-urile calde cu branzeturi si usturoi se prepara rapid si simplu iar rezultatul e la fel de aratos pe cat e de savuros. Gustul este mai implinit daca le preparam la gratar de lemne si/sau carbune.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*