Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez

Ciorba de pui cu zarzavat si galuste de orez e un preparat gastronomic dupa tehnici Taipanice inchipuite intr-o carte de bucate nemaivazuta!


Dupa gafaiala pigulirii, spalarii, scurgerii, parlirii, iar pigulirii si iar spalarii puiului, separam spatele si aripile. Taiem spatele in doua sau in trei parti ca la o hacuiala razboinica, taiem varfurile aripilor, operatie ce aduce aminte de inchizitie si le aburcam intr-o oala cu apa pe aragaz, la foc potrivit, procedeu inspirat din tehnicile de tortura Tai-panice. Asteptam sa dea in fiert si sa spumam.

Ingrediente
1 spate de pui cu gat si aripi,
3 morcovi,
1 albitura,
3 cepe,
4 rosii decojite,
1 mana taitei,
1 legatura patrunjel si sare dupa gust.

Pentru galustele de orez:
1/2 cana orez,
1 cana de lapte,
1 ou,
1 praf de sare,
1 praf de piper.

Intre timp curatam zarzavatul, il spalam si-l tocam marunt cu un cutit cu lama lata. La fel si ceapa. Putem sa plangem un pic sau sa radem cu lacrimi, in functie de stare, de situatie dar nu mult ca mai avem un pic de treaba.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Punem o oala mica cu apa pe foc, ca sa oparim cu ajutorul ei rosiile pentru a usura curatarea tomatelor de un rosu impielitat. Dupa ce da apa in fiert, crestam cruci ample dar nu adanci rosiilor opus cozilor, oprim focul la apa de oparit, trimitem in oala rosiile la o partida scurta de scuba diving, cam 1 minut, doua maxim, acoperit cu un capac. Scoatem rosiile, le decojim, scoatem partea lemnoasa de la coada si le tocam patratele de jumatate pana la 1 cm sau cat unghia ce s-o mai lungim. Le lasam intr-un vas sa-si astepte randul la pus in ciorba.

Cand e aproape sa dea in fiert oala mare cu bucatile de pui, dam focul mai incet si spumam cu spumiera sau cu o lingura, clatind-o de fiecare data intr-un vas cu apa rece, tinut la indemana. Repetam operatia pana cand puiul nu mai scoate spume de la oase, cam de 3 - 4 ori. Stergem oala la gura de urmele urate cu un servet si punem zarzavatul fara rosii la fiert in oala.

Ne apucam sa facem galustele de orez. In oala mica ce am folosit-o la oparit rosiile, spalata intre timp, punem laptele pe foc cu un praf de sare, sa fiarba la foc mic. Sa nu se prinda laptele c-am imbobarlinat-o! Spalam in sita orezul si cand da laptele in fiert, punem orezul peste lapte si asteptam 10 - 15 minute sa fiarba, tot la foc mic, amestecand cu spatula pe fundul oalei ca sa nu se prinda orezul. Orezul trebuie sa fiarba, sa se umfle iar laptele sa scada ca pentru un orez cu lapte mai taricel. Cand e gata, oprim focul si racim. Punem un praf de sare si spargem un ou peste orezul racit. Omogenizam fara sa strivim orezul, sa nu-l facem clisa! Formam gogoloaiele cu mainile si le dam intr-un clocot cu apa in aceiasi oala mica nu in cea cu ciorba.

Intre timp sigur a fiert si zarzavatul in oala mare. Punem galustele cu grija una cate una in oala mare si taiteii. Dregem de sare si dupa 10 - 15 minute punem si rosiile iar de acum mai trebuie sa fiarba alte 15 - 20 minute. La final punem patrunjelul tocat deasupra, oprim focul si lasam acoperit si putem spune ca ciorba de pui cu zarzavat si galuste de orez e gata. Gata de mancat.


Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite si satioase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Ardei iute
   Cafea
   Busuioc
   Capere
   Cardamom
   Ceapa
   Boia de ardei
   Arpagic
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Crema de zahar ars


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-ciorba-de-pui-cu-zarzvat-taitei-si-galuste-de-orez-id5

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Crutoane cu usturoi la cuptor


Crutoanele cu usturoi preparate la cuptor se servesc ca atare la bere in loc de snacksuri sau cu diferite preparate. Discratite placute!


Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar


Se scoate maioneza de la frigider, se pune cu lingura peste amestec, se presara patrunjel tocat marunt, un praf de piper si se aseaza mot rosia Cherry intreaga.


Aparenta disparitie a unui tort


La Cluj, Adrian Hadean si Anda Calinici si-au lasat imaginatia gustativa si estetica sa prinda forma unui tort, care sa joace sah cu papilele populatiei autohtone.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Reteta Salata de vinete coapte


In jeratec se sufla din cand in cand cu ochii bulbucati sau se face vant cu un carton, farfurie sau tava usoara, nu pentru a face sport sau febra musculara ci pentru a incuraja jaratecul sa patrunda vinetele.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*