Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan

Ciocanele de pui cat sa umple o tava (ciocanele - partile inferioare ale copanelor) sau cate doua, trei de caciula;
1 cescuta cu ulei;
1 cescuta cu vin rosu;
1 cescuta cu apa;
1 cescuta cu miere de albine;
1 ou;
1 cescuta cu susan;
3-4 catei de usturoi;
Sare, piper si boia dulce.

Distribuim in tava uniform usturoiul taiat felii. Deasupra lor aranjam ciocanelele de pui, pigulite, parlite, spalate si fara pielitele dure, solzoase din partea inferioara. Turnam intai uleiul peste toate, pe urma vinul si apa deasemenea uniform. Ne transformam in Sf. Ilie, Doamne iarta-ma, si plouam peste ele sare si foc iute de piper si rosu de boia dulce, plescaind pofticios deasupra cateva traznete. Bagam in cuptorul preincalzit. Fara mila!


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Intr-un vas spargem un ou il batem ca pentru omleta, turnam mierea peste el si amestecam pana la omogenizare.

Dupa 20 minute de cuptorizare, scoatem tava si intoarcem ciocanelele. Dupa alte 15 minute iar scoatem, le intoarcem iar cu prima parte in sus si ungem cu oul si cu mierea. Nu cu toata, cu o parte. Presaram susan si bagam iar tava-n iad! Daca a scazut prea mult zeama in tava, mai putem pune putina apa, fara ca aceasta sa depaseasca o treime din grosimea ciocanelelor. La fiecare 5 minute mai scoatem tava in gura cuptorului la vorbitor si mai ungem cu grija cu ou si miere. Probabil cam de 2-3 ori o sa facem asta. Ultima oara lasam tot 5 minute, dupa care scoatem tava detinatoare de perfect absolut.

Din Sf. Ilie cel incruntat ne transformam in Sf. Petru cel bun si le descuiem poarta Raiului-papilelor-gustative. Le insotim cu alai de norod pestrit, format din cartofi pai prajiti si acrituri. Le inlesnim drumul cu vin alb demisec. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite, rumene si impielitate, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Capere
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cafea
   Ceapa
   Reteta Nuga alba cu miere
   Arpagic
   Cafea frantuzeasca cu miere
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Cardamom
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-ciocanele-de-pui-cu-miere-si-susan-id26

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar


Intr-un vas zdrobim cu furculita untul, il frecam pana il facem pasta dupa care il frecam cu telul pana il facem spuma. Radem coaja de lamaie pe razatoarea speciala si punem peste unt impreuna cu zeama jumatatii de lamaie. Frecam iar bine, bine cu telul.


Reteta Clatite cu carne tocata pane


Se pun pe foc in tigaia cu ulei incins, intorcandu-le cu grija pe ambele fete cu ajutorul a doua spatule. Se scot pe servet de hartie sa se scurga de ulei. Se pot servii calde, ca atare sau cu salate de legume.


Propuneri sigla pentru Adi Hadean


La mai bine de 10 zile de la finalizarea concursului initiat de Adi Hadean, m-am trezit si eu sa-i trimit acestuia trei propuneri pentru sigla.


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez


Ciorba de pui cu zarzavat si galuste de orez e un preparat gastronomic dupa tehnici Taipanice inchipuite intr-o carte de bucate nemaivazuta!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*