Reteta Chiftelute marinate

Chiftelute marinate se fac in compozitii variate.Chiftelute marinate se fac in compozitii variate. Eu prefer o varianta destul de clasica, facute din carne de porc in amestec cu carne de vita, asa ca o sa va prezint in carte de bucate aceasta varianta de chiftelute marinate. In functie de cat de grasa e carnea de porc o echilibrez cu mai multa sau mai putina carne de vita. Se pot face si doar din carne de porc.

Chiftelele: Pentru o compozitie ce are la baza 1 kg de carne tocata se amesteca (ma refer doar la cantitatea totala de carne)
400 gr carne porc nu foarte grasa,
250 gr carne de manzat,
2 oua,
1 ceapa potrivita,
1 legatura de marar verde tocat,
1 lingurita de sare,
1 lingurita de piper macinat,
200 gr faina,
200 ml ulei.

Sosul:
200 gr pasta de tomate,
1 ceapa potrivita,
1 capatana de usturoi,
3-4 fire busuioc,
3-4 frunze de dafin sau cateva fire de tarhon,
1 lingurita de sare,
10-15 boabe de piper,
2 linguri ulei,
1 lingurita zahar,
1 lingura otet.

Carnea se spala, si se toaca impreuna cu ceapa. Se amesteca impreuna cu ouale, mararul, sarea si piperul. Se formeaza cu mainile umede niste bile cat mingiile de ping-pong, se dau prin faina, se aplatizeaza si se prajesc in ulei incins dar numai pe jumatate, fara sa se lase sa prinda crusta ca la „chiftelute prajite”. Se scot cu paleta intr-un vas.

Pentru sos se pune pe foc intr-o cratita, la fiert, 3 cani cu apa. Pana da apa in fiert tocam ceapa extra-fin, curatam usturoiul si-l taiem feliute, iar in varianta cu tarhon, il tocam si pe acesta dupa ce l-am ales si l-am spalat.

Cand da apa in fiert punem in ea sarea, piperul, ceapa, usturoiul, uleiul si zaharul. Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pentru a fierbe ceapa si usturoiul. Cu ajutorul catorva linguri de apa din cratita dezlegam pasta de tomate si o turnam in cratita. Omogenizam pasta in apa clocotinda. Punem otetul, busuiocul si dafinul (sau tarhonul) in cratita, dupa care si chiftelele prajite pe jumatate. Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pe aragaz si inca 20 de minute in cuptorul incins.

Sa ne ghiftuim deci, cu niste chiftelute marinate servite ca fel principal cu smantana ori cu paste la o masa cu preparate traditionale. Daramator! Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite, delicioase si satioase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!

Chiftelele: Pentru o compozitie ce are la baza 1 kg de carne tocata se amesteca (ma refer doar la cantitatea totala de carne)
400 gr carne porc nu foarte grasa,
250 gr carne de manzat,
2 oua,
1 ceapa potrivita,
1 legatura de marar verde tocat,
1 lingurita de sare,
1 lingurita de piper macinat,
200 gr faina,
200 ml ulei.

Sosul:
200 gr pasta de tomate,
1 ceapa potrivita,
1 capatana de usturoi,
3-4 fire busuioc,
3-4 frunze de dafin sau cateva fire de tarhon,
1 lingurita de sare,
10-15 boabe de piper,
2 linguri ulei,
1 lingurita zahar,
1 lingura otet.

Carnea se spala, si se toaca impreuna cu ceapa. Se amesteca impreuna cu ouale, mararul, sarea si piperul. Se formeaza cu mainile umede niste bile cat mingiile de ping-pong, se dau prin faina, se aplatizeaza si se prajesc in ulei incins dar numai pe jumatate, fara sa se lase sa prinda crusta ca la „chiftelute prajite”. Se scot cu paleta intr-un vas.

Pentru sos se pune pe foc intr-o cratita, la fiert, 3 cani cu apa. Pana da apa in fiert tocam ceapa extra-fin, curatam usturoiul si-l taiem feliute, iar in varianta cu tarhon, il tocam si pe acesta dupa ce l-am ales si l-am spalat.

Cand da apa in fiert punem in ea sarea, piperul, ceapa, usturoiul, uleiul si zaharul. Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pentru a fierbe ceapa si usturoiul. Cu ajutorul catorva linguri de apa din cratita dezlegam pasta de tomate si o turnam in cratita. Omogenizam pasta in apa clocotinda. Punem otetul, busuiocul si dafinul (sau tarhonul) in cratita, dupa care si chiftelele prajite pe jumatate. Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute pe aragaz si inca 20 de minute in cuptorul incins.

Sa ne ghiftuim deci, cu niste chiftelute marinate servite ca fel principal cu smantana ori cu paste la o masa cu preparate traditionale. Daramator! Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite, delicioase si satioase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Arpagic
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Pinot Noir
   Ardei iute
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Cafea
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-chiftelute-marinate-id21

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie


Reteta aceasta de mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie se potriveste perfect la tipurile de peste ce au carnea fada. Mai sunt si alte retete culinare in cartea de bucate la care se poate asocia dar eu l-am dat pe peste.


Reteta Salata de hamsii


cumparam hamsii de dimensiuni cat mai egale, ideale fiind cele un pic mai mic decat degetul aratator. ...aaaa, trebuie sa spun ca am degete fine?


Cordette, dimineata mahmura


...a strans din cur, a amintiri sau a incomod, poate, a singuratate sigur nu, a cascat nenumarat, a strans din dinti si a plescait decis. (...) Cordette cazu mahmura.


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Reteta Salata de vinete coapte


In jeratec se sufla din cand in cand cu ochii bulbucati sau se face vant cu un carton, farfurie sau tava usoara, nu pentru a face sport sau febra musculara ci pentru a incuraja jaratecul sa patrunda vinetele.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*