Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra

Cascaval pane cu sunca si bere neagra rasare savuros din orice carte de bucate si se inscrie la preparate rapide, simple. Este mai mult decat o gustare, este un aperitiv ingenios.


8 felii de cascaval de 1 cm grosime,
1 pahar de bere neagra,
2 - 3 linguri faina,
1 - 2 oua,
5 - 6 linguri fulgi de porumb maruntit,
1 lingurita de chimen macinat,
sare si piper.

Taiem cascavalul cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si ingusta, lama ce o oparim in apa innainte de fiecare taietura. Egalam dimensiunile feliilor de sunca cu cele de cascaval. Cu ajutorul unei furculite intepam feliile de cascaval si cele de sunca in 5 - 6 locuri. Bagam toate feliile intr-un vas in care am preparat un dressing dintr-un pahar de bere neagra, sare, piper si chimenul macinat. Le lasam in acest dressing 10 - 15 minute.

Luam trei farfurii adanci: In prima farfurie punem faina, in a 2-a batem bine ouale ca pentru omleta iar in a 3-a farfurie punem fulgii de porumb pe care ii sfaramam cu ajutorul mainii.

Scoatem feliile de cascaval si cele de sunca in strecuratoare, grupate perechi de dimensiuni egale.

Luam pe rand cate o pereche de felii: una de cascaval si una de sunca. Le dam pe fiecare separat prin faina si tot pe fiecare separat prin ou. Le suprapunem si le apasam un pic cu varful degetelor, oul ajutandu-le sa stea lipite. Asa legate le mai dam o data prin oul batut, le scurgem si le tavalim prin fulgii de porumb. Pregatim in acest fel doua sau trei astfel de perechi, in functie de dimensiunea tigaii. Cat se prajeste o serie pregatim alta.

Se prajesc pe ambele parti in ulei pre-incins bine, dar la foc mic. Stratul de ulei sa nu fie mai mare de 1/3 din grosimea semipreparatului.

Preparatul se serveste neaparat cald, deoarece prin racire cascavalul se va intari. Cel mai des se monteaza cate doua felii, alaturi de cartofi prajiti si salate proaspete. Eu apreciez un sos din smantana, cu felii de masline negre si castravete crud tocat. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite, crocante si rumene, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Ciuperci pane umplute
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Cafea
   Boia de ardei
   Busuioc
   Cardamom
   Arpagic
   Pinot Noir
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Ceapa
   Capere
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-cascaval-pane-cu-sunca-si-bere-neagra-id19

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi


Aceasta salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi se poate servi ca atare cu paine sau pentru a asezona pestele prajit, dandu-i pestelui mai multa satietate. Are toate ingredientele necesare pestelui prajit: mujdei si lamaie.


Ciuperci pane umplute


Mujdei.ro iti ureaza retete culinare delicioase in crusta crocanta, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!


De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului


Printre gafaituri ce subliniau cu dramatism timpul, distanta si viteza cu care a alergat sa ajunga la ceremonie, descrise intregii adunari principiul focului. Adunarea intelese imediat succesiunea in care trebuiesc folosite cele doua inventii, purcesera la fapte si astfel infiripara progresul.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*