Reteta Bruschete cu legume

O carte de bucate trebuie sa cuprinda si reteta de bruschete cu legume printre alte preparate culinare rapide si simple. Este un preparat italienesc rural adaptat perfect la viata urbana, in care gasim vitamine din belsug intr-o gustare frugala.

10 felii de paine de casa, iar daca tot se numeste cu legume, ideala ar fi painea cu cartofi. Sa fie cojoasa si rumena iar feliile mari, uriase cat sa ne oblige sa le taiem in jumatati, iar jumatatile sa devina feliile de care vorbim cantitativ;
3 - 4 catei de usturoi;
3 rosii de gradina;
1 vanata potrivita ca dimensiune si care sa nu fie tare ca piatra ca s-ar putea sa fie cam samantoasa;
1 dovlecel cam de aceiasi marime cu vanata;
1 lingura de unt pentru sotat vanata si dovlecelul;
4 linguri ulei de masline;
frunzele de la 1 - 2 crengute de busuioc;
1 - 2 frunze de menta de gradina;
sare si piper dupa gust.

Intai preparam intr-un castron un dressing din uleiul de masline, frunzele de busuioc proaspat, menta, sare si piper. Gustam dressingul si daca e nevoie mai punem sare si / sau piper. In dressing punem rosiile taiate julliene, felii intregi sau jumatati.

Cat rosiile stau inghesuite la croitor tragandu-si hainute aromate pe masura, vom face doua lucruri o data:
1 - bagam in cuptorul preincalzit, tava cu feliile de paine la foc iute ca sa prinda crusta rumena, suficient cat sa o consideram crocanta dar nu "paine uscata"!
2 - in tigaie pe aragaz, vom sota in unt, pe rand, feliile de vanata si cele de dovlecel, legume ce innainte le-am spalat, curatat si taiat felii de aproximativ 5 - 7 mm grosime.

Scoatem painea pe platou si le frecam pe toate, pe cate o fata cu usturoi, dupa care le punem straturi din felii de rosii imbracate de gala in uleiul de masline decorat cu aromele si culorile busuiocului, mentei si piperului.

Pe masura ce scoatem de la sotat feliile de vanata si dovlecel, le scoatem din tigaie si le punem peste feliile de paine cu rosii. Presaram marar tocat cat prindem intre degete si bruscheta e gata. Discratite placute!

Reteta este pentru fani, pentru gurmanzi sau pentru cine vrea sa intregeasca un meniu italienesc. O gustare precum bruschete cu legume este un preparat sanatos si plin de savoare. Se poate prepara acasa sau la o iesire in aer liber dar se poate servi si la o iesire in oras ori in pauza de masa de la birou.


Mujdei.ro iti ureaza retete culinare reusite, crocante si zemoase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Cafea
   Boia de ardei
   Arpagic
   Busuioc
   Capere
   Ceapa
   Pinot Noir
   Cardamom
   Reteta Frigarui din porc, vita, legume si fum
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-bruschete-cu-legume-id13

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pateuri din aluat frantuzesc


Pateuri - denumire general valabila pentru aluat frantuzesc umplut prin pliere cu branzeturi simple sau combinate, umplute cu ciuperci sau carne tocata si calita in prealabil, care mai de care mai amestecate cu verdeturi tocate iar in variante dulci cu ciocolata sau gemuri. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si savuroase, preparate deupa aceasta carte de bucate.


Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval


in prejurul placintei pictam frantuzeste cu ajutorul unei linguri, din poignet, dare subtiri de sos din ulei de masline in care am tinut fisii subtiri de ardei iute si condimente mediteraneene


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan


Din Sf. Ilie cel incruntat ne transformam in Sf. Petru cel bun si le descuiem poarta Raiului-papilelor-gustative. Le insotim cu alai de norod pestrit, format din cartofi pai prajiti si acrituri. Le inlesnim drumul cu vin alb demisec.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*