Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti

De data asta pregatesc ardei grasi umpluti de post dar cu legume obeze. Probabil au crescut asa mult din cauza rugaciunilor zilnice ale gradinarilor si ale ploilor Dumnezeiesti. Reteta e un pic modificata din punct de vedere estetic si la finalul prepararii mi-am dat seama ca i-ar mai fi trebuit ceva si in descrierea retetei o sa mentionez.

- Ardei grasi cat sa umple stand in picioare (au picioare?) un cratitoi sau un tavoi. Sa nu stea inghesuiti ci lejer, ca-ntr-o calatorie cu feribotul la clasa lux;
- Ciuperci champignon intregi tot atatea cati ardei grasi. Si ele sa fie rotunjoare, plinute, rubensiene dar sa incapa in ardei;
- alte 8 - 10 ciuperci pentru tocat,
- 1 cana orez,
- 100 gr granule soia uscata,
- 4 cepe blond aurii, ca iesite de la hair stylist,
- 1 morcov tanar fara dimensiuni de concurs,
- 3 - 4 rosii,
- sare, piper macinat, piper boabe,
- marar tocat pt decorul montajului final
- 75 ml ulei pt calire,
- 75 ml ulei pt fiert.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Se aleg ardei grasi dupa marimea cratitei sau a tavii. Deci, ii capacim abea dupa ce hotaram cati si pe care ii folosim. Alegem si un numar egal de ciuperci dar ciuperci care sa mai incapa pe gaurile capacite ale ardeilor, pentru ca o sa le bagam inauntru cu cracii in sus. Desfrau! Nu pierdem timp, masuram din ochi, iute. La masuratoarea asta ochiometrica vedem care sunt ciupercile potrivite dar si cat volum liber ar mai fi in ardei dupa insurubarea ciupercilor in ei.

Aflat volumul, decis cat orez, cata soia, cata ceapa o sa avem nevoie. La mine, dupa aplicarea formulei "Ochiul" lipsita de complicatiile radicalilor sau a cosinusurilor, a rezultat cu virgula si am rotunjit pe plus cantitatile de mai sus.

Punem soia la fiert in apa cu sare.

Spalam ardeii si ciupercile. Capacim ardeii si dezpielitam ciupercile fara sa le rupem gioalele. Lasam astea de-o parte si alegem orezul, il spalam, il scurgem..., tocam ceapa marunt, si morcovul rondele.

Scurgem soia de apa, apa ce o vom folosi la sos.

Punem la calit soia, ceapa, orezul, morcovul si jumatate din ciupercile pentru tocat (julienne) cu sare si piper macinat. Dupa calire hranim ardei grasi cu cate o lingura de legumele calite, ce va umple mototoaiele ardeilor si pat  pentru ciupercile ce le vom baga acum pe gatul lor cu palariile la inaintare si cu cracii-n sus. Indopam ardeii pe langa picioarele ciupercilor cu restul din ceea ce am calit. Daca mai ramane loc in ardei completati cu ciuperci taiate julienne.

Taiem capace din rosii si astupam ardeii. Ciupercile tocate julienne ce au ramas, le bagam in cratita pe langa ardei, punem sare, piper boabe printre ei si turnam uleiul si apa in care am fiert soia.


Dupa 1,5 ore la foc potrivit in cuptor punem si rosiile tocate ramase de la capaceala si mai lasam la fiert 30 - 45 minute. Cand sunt rumeniti de trezesc pofte nebune ochilor sunt gata.


Se pun pe farfurii si se taie in lung pentru ca spectacolul decorativ sa compenseze lipsa carnii si a smantanii, doar am zis ca sunt de post. Cand am taiat pt foto mi-am dat seama ca din amestecul ala calit lipsea rosu si verde. Urat. Voi sa reparati aceasta punand la calit si un ardei capia rosu tocat iar dupa calire in amestec sa bagati si o legatura de patrunjel tocat. Chiar si fara capia si patrunjel pot spune cu mana pe inima ca au iesit deliciosi si ca e una din putinele dati cand am mancat un preparat de post fara sa ma simt ca la parastas.
Mujdei.ro va doreste retete culinare demenntial de gustoase si de aratoase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Salata orientala
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Papanasi fierti pentru bebe
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Pinot Noir
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-ardei-grasi-umpluti-post-modernisti-id111

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Piept de porc la gratar si cartofi frantuzesti


Fata de cartofii prajiti clasic, cartofii frantuzesti au un gust deosebit iar crusta crocanta de faina, prajindu-se prima, nu va da voie cartofilor sa piarda prea multa apa. Astfel si dupa racire crusta ii va proteja sa nu se usuce spre un gust fad, cartonat.


Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra


Cascaval pane cu sunca si bere neagra rasare savuros din orice carte de bucate si se inscrie la preparate rapide, simple. Este mai mult decat o gustare, este un aperitiv ingenios.


Poporul Bundy si... Mortiunea ma-sii!...


Pentru asta, poporul Bundy se inspira din istoria internationala, de pe la de mult apusele curti occidentale, populate pe atunci cu pitici ridicoli, cu demoiselle si capitani de osti raniti la cate-un ochi, ca scosi cu totii din "Cei trei muschetari".


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute


O sa va iasa o friptura din carne de porc imbogatita cu garnitura de ciuperci umplute cu un aspect deosebit ce va lasa cu gura cascata invitatii ce-i aveti. Mujdei.ro va doreste retete culinare precum amantele, pregatite dupa aceasta carte de bucate.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*