Piept de porc la gratar si cartofi frantuzesti

Pentru cartofi frantuzesti alegem niste barabule cat pumnul. Ii curatam, spalam si ii taiem de grosimea degetului. Daca sunteti cu lipsa de calciu si mai translucizi, nu luati drept model degetele voastre, ci unele mai dolofanele.

Pregatim intr-un vas un amestec din:
1 ceasca faina,
1 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita boia iute,
1 lingurita oregano,
1/4 lingurita piper macinat,
1 lingurita sare.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Cartofii spalati si uscati ii dati prin amestecul de mai sus. Dupa ce-i imbracati uniform, ii scuturati de faina in exces si bashti cu ei in baie de ulei incins, pe aragaz, la foc iute. Cand sunt rumeniti uniform, ii scoateti pe servet la scurs uleiul.
Fata de cartofii prajiti clasic, cartofii frantuzesti au un gust deosebit iar crusta crocanta de faina, prajindu-se prima, nu va da voie cartofilor sa piarda prea multa apa. Astfel si dupa racire crusta ii va proteja sa nu se usuce spre un gust fad, cartonat.
Cat s-au prajit cartofii taiati felii din bucata de piept de porc si condimentati-le cu sare si piper. Puneti gratarul la incins, ungeti bine toata suprafata lui cu slana afumata si puneti carnea la fript cate 3-4 minute pe fiecare parte. Nu mai mult ca nu o sa mai fie suculenta. Scoateti pe farfurii langa cartofii frantuzesti si radeti cascaval desaupra.

Recomandare: odata pusa carnea pe gratar nu o mai miscati, altfel dungile, liniile lasate de gratar vor fi duble, triple ducand la inestetica si la senzatia ca au fost refolosite. Dupa aceste linii va puteti da seama si la carciuma, daca v-a preparat pe loc gratarul sau daca este reincalzita ori servita a doua sau a treia oara.
Mujdei.ro va doreste mese pline de gust si de savoare, pregatite dupa retete culinare din aceasta carte de bucate. Discratite placute.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/piept-de-porc-la-gratar-si-cartofi-frantuzesti-id120

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite cu carne tocata pane


Se pun pe foc in tigaia cu ulei incins, intorcandu-le cu grija pe ambele fete cu ajutorul a doua spatule. Se scot pe servet de hartie sa se scurga de ulei. Se pot servii calde, ca atare sau cu salate de legume.


Reteta Chiftelute marinate


Eu prefer o varianta destul de clasica, facute din carne de porc in amestec cu carne de vita, asa ca o sa va prezint in carte de bucate aceasta varianta de chiftelute marinate. In functie de cat de grasa e carnea de porc o echilibrez cu mai multa sau mai putina carne de vita.


Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii


Dimensiunile minione si dotarile o recomanda ca accesoriu pentru nisa urbana de lux. Cotiera sub care mai mereu se regasesc posetute mici, roz, cu pietricele Swarowski, rujuri facute din caini de rasa scumpi sau din veverite, o fac greu accesibila.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Chili Top 20, conform Indicelui Scoville


Cel mai iute chili din lume este... Naga Jolokiaaaaa!!!... aka Bhut Jolokia, aka Ghost Chili. Scorul sau Scoville sare deseori de 1.000.000. Este recunoscut in intraga lume ca fiind cel mai hot (iute) chili pepper. Este un hibrid cu originea in Bangladesh. Mai poate fi intalnit in cateva state indiene si anume Asam, Nagaland si Manipur. Naga Jolokia chili a este mentionat in Guiness World Records, ca fiind "world's hottest chili pepper", in comparatie cu Tabasco sauce, Naga Jolokia fiind de 401.5 ori mai iute!


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*