Pateuri din aluat frantuzesc

Pateuri - denumire general valabila pentru aluat frantuzesc umplut prin pliere cu branzeturi simple sau combinate, umplute cu ciuperci sau carne tocata si calita in prealabil, care mai de care mai amestecate cu verdeturi tocate iar in variante dulci cu ciocolata sau gemuri. Sunt servite ca gustari, mult mai delicioase calde decat reci, pot fi alegerea amfitrionilor ce organizeaza mici intalniri "la o bere" sau "la un vin". Facute in casa sunt delicii satioase si ajuta in mod cert alunecarea berii..

Varianta umplutura:
- aluat frantuzesc
- telemea;
- unt;
- marar;
- masline.

Pentru incantarea maxima a copiilor participanti la o petrecere, pateurile din aluat frantuzesc pot avea umpluturi dulci si li se pot da forme deosebite dar o sa si aveti de ce sa dati cu aspiratorul la final.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Plierea se poate face in doua (U) cu un singur strat de umplutura sau in trei (G) cu doua straturi de umplutura. Daca pretaiem foaia de aluat frantuzesc si umplem prea mult, aspectul si chiar gustul vor avea de suferit prin faptul ca in timpul coacerii umplutura va iesii din aluat si se va usca in acele zone.

Recomand intinderea aluatului intr-o foaie lunga zdravan si ca latime de trei ori mai mare decat vrem sa fie baza unui pateu. Trasam cu un cutit liniile imaginare ale treimilor in lungul foii. Pe banda din mijoc punem guguloaie de umpluturi la distante de un deget una fata de alta. Pliem o treime de margine peste umpluturi, mai punem si al doi-lea strat de umpluturi si pliem si ultima treime, petrecand-o bine peste umplutura, presand usor pentru tivire.

Separam pateurile cu un cutit si lipirea aluatului la capete se face automat si nu vor fi riscuri sa iasa umplutura afara. In cazul pateurilor cu umpluturi dulci, bogate in zahar, daca aceasta da pe afara vom avea foarte mult de munca la curatat tava, iar daca facem mai multe serii, urmatoarele se vor lipi si ne vom enerva peste masura.


Se pun pateurile in tava incalzita si pudrata cu faina in prealabil, se ung cu ou si se presara dupa caz sare, mac, susan, cascaval ras sau zahar, se baga la foc potrivit in cuptorul preincalzit si dupa 30 minute dispar! ...In 20 - 25 minute se fac si in 5 se mananca. Stati linistiti, tavile doi, trei si patru vor tine mai mult, o sa fiti satui la un moment dat. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si savuroase, preparate deupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/pateuri-din-aluat-frantuzesc-id108

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan


Se servesc la platou de branzeturi, cu masline si cu capere.


Corcitura de friganele cu pizza la cuptor


Ce o sa descoperiti in afara de gustul delicios la aceasta reteta: painea imbibata cu lapte si ou aduce aminte un pic de friganele; oul cu laptele ce nu a fost absorbit de paine are consistenta si textura cremei de zahar ars; mezelurile se rumenesc precum la pizza. Aici va puteti permite sa fiti oricat de creativi sau macar sa va aduceti aminte de toppingurile de pizza.


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Reteta Frigarui din porc, vita, legume si fum


Bagam toate carnurile in vin. Acoperim si agitam castronul cat sa se distribuie toate condimentele uniform pe bucatile de "salata de porc" si si pe vita.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*