Pastrav prajit cu mujdei de usturoi

6 pastravi mari, de 500 gr bucata,
1 cana faina,
300 ml ulei pentru prajit,
sare.


Pastravul prajit nu este vre-o complicaciune. Pentru prepararea retetei avem nevoie de cativa pastravi, faina pentru tavaleala, sare si ulei pentru prajit.

Pastravii sa fie maricei, cam la 500 gr bucata si sa fie proaspeti. Noi primim de la o pastravarie. Pastravul este recomandat si pt bebelusi cand se introduce in meniul lor carnea de peste dar pentru ei nu se prajeste, ci se fierbe la abur.

Intai se curata pestii de solzi cu ajutorul unui cutit. Pastravii au solzii foarte marunti si in momentul curatarii, prin presarea cu cutitul, de sub piele iese o mazga destul de nashpeta. Nu-i problema, se spala usor. Taiem pe rand pestii pe burti, le scoatem intestinele. Cine vrea poate sa le taie si capetele dar cu ele sunt mai aspectuosi cand ii insiram pe platou. Eu le-am taiat din cauza copiilor, nu le place sa se uite in ochii mortilor, na... Ii spalam, ii punem la scurs in strecuratoare si dupa 10 minute, ii insiram pe un fund de lemn inclinat, sa se mai zvante. Daca pastravii sunt intr-adevar de 500 gr bucata, dupa inca 15 minute ii filetam pentru ca la prajit sa se patrunda uniform. Prin filetare se renunta automat si la capete. Daca sunt mititei nu mai filetati, n-are sens. Le dam sare pe ambele parti si ii aliniem iar pe fundul de lemn la scurs, dupa ce am sters de umezeala lasata pana atunci.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .



Intr-un castron punem faina iar la incins punem uleiul, gros de jumatate de deget daca pestii sunt intregi sau cat jumatate din grosimea fileului de peste. Cat se incinge uleiul in tigaie, tavalim 2 - 3 bucati prin faina in functie de marimea tigaii.Cand uleiul e incins punem cu grija bucatile de peste in tigaie. Prajim pe fiecare parte cate aproximativ 3 - 5 minute, in functie de grosimea pestelui, de inversunarea focului si a rezultatului dorit, adica in functie de rumeneala poftita.

Se servesc calzi cu mujdei de usturoi si cu mamaliga, pregatite in paralel. Absolut...
Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si gustoase pana la mutenie, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Mujdei crema cu dovlecel
   Hamsii prajite cu mujdei de usturoi


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/pastrav-prajit-cu-mujdei-de-usturoi-id105

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Focaccia


Reteta de focaccia este un preparat din bucataria italiana ce se bazeaza pe reteta de blat de pizza. In principiu este o foaie de pizza care unsa cu ulei de masline in care s-a pus la macerat usturoi pisat, se serveste la salate sau la diferite alte preparate. Mujdei.ro va doreste retete calde si aromate preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!


Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan


Se servesc la platou de branzeturi, cu masline si cu capere.


De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului


Printre gafaituri ce subliniau cu dramatism timpul, distanta si viteza cu care a alergat sa ajunga la ceremonie, descrise intregii adunari principiul focului. Adunarea intelese imediat succesiunea in care trebuiesc folosite cele doua inventii, purcesera la fapte si astfel infiripara progresul.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan


Din Sf. Ilie cel incruntat ne transformam in Sf. Petru cel bun si le descuiem poarta Raiului-papilelor-gustative. Le insotim cu alai de norod pestrit, format din cartofi pai prajiti si acrituri. Le inlesnim drumul cu vin alb demisec.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*