Pastrav prajit cu mujdei de usturoi

6 pastravi mari, de 500 gr bucata,
1 cana faina,
300 ml ulei pentru prajit,
sare.


Pastravul prajit nu este vre-o complicaciune. Pentru prepararea retetei avem nevoie de cativa pastravi, faina pentru tavaleala, sare si ulei pentru prajit.

Pastravii sa fie maricei, cam la 500 gr bucata si sa fie proaspeti. Noi primim de la o pastravarie. Pastravul este recomandat si pt bebelusi cand se introduce in meniul lor carnea de peste dar pentru ei nu se prajeste, ci se fierbe la abur.

Intai se curata pestii de solzi cu ajutorul unui cutit. Pastravii au solzii foarte marunti si in momentul curatarii, prin presarea cu cutitul, de sub piele iese o mazga destul de nashpeta. Nu-i problema, se spala usor. Taiem pe rand pestii pe burti, le scoatem intestinele. Cine vrea poate sa le taie si capetele dar cu ele sunt mai aspectuosi cand ii insiram pe platou. Eu le-am taiat din cauza copiilor, nu le place sa se uite in ochii mortilor, na... Ii spalam, ii punem la scurs in strecuratoare si dupa 10 minute, ii insiram pe un fund de lemn inclinat, sa se mai zvante. Daca pastravii sunt intr-adevar de 500 gr bucata, dupa inca 15 minute ii filetam pentru ca la prajit sa se patrunda uniform. Prin filetare se renunta automat si la capete. Daca sunt mititei nu mai filetati, n-are sens. Le dam sare pe ambele parti si ii aliniem iar pe fundul de lemn la scurs, dupa ce am sters de umezeala lasata pana atunci.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .



Intr-un castron punem faina iar la incins punem uleiul, gros de jumatate de deget daca pestii sunt intregi sau cat jumatate din grosimea fileului de peste. Cat se incinge uleiul in tigaie, tavalim 2 - 3 bucati prin faina in functie de marimea tigaii.Cand uleiul e incins punem cu grija bucatile de peste in tigaie. Prajim pe fiecare parte cate aproximativ 3 - 5 minute, in functie de grosimea pestelui, de inversunarea focului si a rezultatului dorit, adica in functie de rumeneala poftita.

Se servesc calzi cu mujdei de usturoi si cu mamaliga, pregatite in paralel. Absolut...
Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si gustoase pana la mutenie, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Mujdei crema cu dovlecel
   Hamsii prajite cu mujdei de usturoi


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/pastrav-prajit-cu-mujdei-de-usturoi-id105

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar


Intr-un vas zdrobim cu furculita untul, il frecam pana il facem pasta dupa care il frecam cu telul pana il facem spuma. Radem coaja de lamaie pe razatoarea speciala si punem peste unt impreuna cu zeama jumatatii de lamaie. Frecam iar bine, bine cu telul.


Reteta Ciorba de perisoare


Ciorba de perisoare e o urma fanariota, piperul din acest preparat culinar aduce aminte, nu stiu din ce cauza, de reteta prafului de pusca pentru flinte.


Mocka, Sclifo si Cordette - Revederea


Piateta centrala. Cordette indreptandu-se spre decapotata, pleoscaind darnic-larg tuturor niste ciunga. De dreapata intepenita spre lateral, de cotul in unghi de noua zeci si cu laba fleoshcaind aerul cu relaxarea ce ti-o da doar stabilitatea financiara, ii atarna o "gentuta" ce aduce cu o naveta de bere...


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Cafea arabeasca


pentru cei care sunt obisnuiti doar cu prepararea la filtru, trebuie mentionat ca dupa preparare, zatul trebuie sa ramana in ibric, turnarea in cesti sau in cani facandu-se usor, inclinand ibricul cu blandete


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*