Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti

600 gr carne de porc nu foarte grasa,
400 grame miez de franzela,
1 pahar lapte,
2 oua mari sau 3 mici,
2 cepe potrivite,
2-3 catei de usturoi,
1 legatura de marar verde tocat,
o lingurita de sare,
o lingurita de piper macinat.

Pentru prajit mai trebuiesc:
200 – 250 gr de faina sau pesmet,
200 – 250 ml ulei.

Parjoalele se trag din moldova si au numele intreg „Parjoale moldovenesti”. Cu toate ca se fac din carne, o buna parte din compozitie este paine. Miez de paine! Pentru o compozitie in care carnea si painea adunate, ar fii 1 kg, cantitatea de paine poate varia intre 25% si 50%. Cantitatea de paine pusa face diferenta mai mare sau mai mica fata de chiftele. Fata de acestea, adaugarea painii da parjoalelor o consistenta mai frageda, o textura mai fina, mai pastoasa si o crusta mai discreta.

Carnea se spala in apa rece si se taie cubulete pentru tocat. Intr-o cratita punem la inmuiat painea in lapte. Dupa inmuiere, se stoarce in mainile facute caus si se toaca la masina impreuna cu carnea si usturoiul. Peste tocatura spargem ouale, punem ceapa tocata fin cubulete, si mararul de asemenea tocat marunt, punem sarea si piperul si omogenizam compozitia cu ajutorul mainii.

Se formeaza cu ajutorul palmelor umede parjoale rotunde mici sau mari. Se tavalesc prin faina sau pesmet, cele mari dandu-le forma lenticulara (forma ozeneica! Hahahahahhaha...) si se prajesc in ulei incins, uniform pe ambele parti. Se scot pe servete de hartie, pentru a se scurge de ulei. Cele prajite in pesmet mare fac o crusta mai serioasa dar trebuiesc scurse de ulei mai bine.

Alaturandu-le un piure de cartofi si asezonate cu gogosari in otet, te asiguri de o masa copioasa. Finalitatea nu va fi mangaierea pe burta ci multumirile catre Dumnezeu. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Hamsii prajite cu mujdei de usturoi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Cafea
   Busuioc
   Boia de ardei
   Capere
   Arpagic
   Ceapa
   Pinot Noir
   Mere prajite pane cu inghetata
   Cardamom
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Reteta Mujdei popular
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Reteta Papanasi prajiti
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Papanasi fierti pentru bebe
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Ardei iute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/reteta-parjoale-chiftelute-prajite-moldovenesti-id39

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute


O sa va iasa o friptura din carne de porc imbogatita cu garnitura de ciuperci umplute cu un aspect deosebit ce va lasa cu gura cascata invitatii ce-i aveti. Mujdei.ro va doreste retete culinare precum amantele, pregatite dupa aceasta carte de bucate.


Reteta Pasta de hamsii cu usturoi


Pasta de hamsii cu usturoi se serveste cu crutoane cu usturoi la cuptor. Punem in vasul din care urmeaza sa servim si ornam cu frunze intregi de patrunjel. Discratite placute!


Retete de Concursuri cu arome de Laptop


Mai jos aveti doua retete de concursuri online cu grade de dificultate diametral opuse, in urma carora exista sanse (nu se stie cate) sa adulmecati din priviri un astfel de laptop, sa-i simtiti mirosul si sa-i incercati fragezimea tastelor direct de pe masa dumneavoastra.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra


Cascaval pane cu sunca si bere neagra rasare savuros din orice carte de bucate si se inscrie la preparate rapide, simple. Este mai mult decat o gustare, este un aperitiv ingenios.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*