Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie

Reteta aceasta de mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie se potriveste perfect la tipurile de peste ce au carnea fada, lipsita de grasime, uleiul compensand lipsa de grasime a pestelui. Mai sunt si alte retete culinare in cartea de bucate la care se poate asocia dar eu l-am dat pe peste. Nu se preteaza asocierea cu un peste gras precum crapul de peste 3 Kg, indiferent cata lamaie ia-ti da.

4 - 5 catei de usturoi,
75 ml ulei,
1/2 lamaie,
1 lingurita sare grunjoasa.

Usturoiul curatat se trage in piulita, usurand procesul de zdrobire cu sarea grunjoasa. Il facem pasta si-l eliberam din cosmarul caznelor intr-un castron. Punem cate aprox 10 ml de ulei pe care intai il incorporam si mai apoi il frecam. Cu lingura de lemn. Incercam sa-l tinem cat mai adunat.



Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .



Miscarea de incorporare e similara celei de incorporare a albusurilor spuma intr-o crema: de desubt spre suprafata cu gesturi mangaietoare, grijulii iar cea de frecat nu va mai spun, sunteti maturi. Doar prin frecare risca sa se taie. Un alt aspect care "ajuta" sa se taie, este marimea vasului in care preparam. Daca e prea mare fata cantitatea de pasta de usturoi avem riscuri mari.

In fine, dupa ce incorporam jumatate din cantitatea de ulei, stoarcem lamaia, o strecuram de samburi si o adaugam mujdeiului. Daca e prea zemos, nu va impacientati, renuntati la tortura cu lingura de lemn si aplicatii de acum corectia cu furculita, ca la ouala batute sau omleta. Cealalta jumatate de ulei o incorporam in acelasi ritm, cate aprox 10 ml. Il rezolvam doar la furculita.

Mujdei.ro iti ureaza retete culinare gustoase, grase si frumoase, preparate dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Reteta Salata de fasole rosie
   Reteta Salata de cruditati cu maioneza
   Reteta Salata de hamsii
   Reteta Salata de peste afumat
   Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar
   Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza
   Reteta Salata de ardei copti
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Salata Caesar
   Reteta Salata Caprese
   Reteta Aluat frantuzesc
   Reteta Salata de pui si ciuperci
   Reteta Salata de vinete coapte
   Crutoane cu usturoi la cuptor
   Sandwich cald cu branzeturi si usturoi
   Carnati de casa din carne de porc cu usturoi
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Reteta Vinete la cuptor cu parmezan
   Reteta Salata de fasole cu ton
   Reteta Salata orientala
   Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)
   Reteta Paine de casa cu ceapa si cartofi
   Reteta Ardei grasi umpluti post modernisti
   Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval
   Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza
   Reteta Piure de cartofi
   Reteta Ciorba de burta
   Reteta Chipsuri de cartofi
   Reteta Bruschete cu legume
   Reteta Bruschete simple
   Reteta Ciorba de perisoare
   Reteta Ciorba de pui cu zarzvat, taitei si galuste de orez
   Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc
   Reteta Gujoane din piept pui
   Reteta Ciulama de pui cu ciuperci
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Cascaval pane cu sunca si bere neagra
   Reteta Chiftelute marinate
   Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan
   Reteta Clatite cu sunci, ciuperci si parmezan
   Reteta Crema tartinabila cu ficat de pui
   Reteta Crema tartinabila cu masline si gogosar
   Reteta Parjoale - Chiftelute prajite moldovenesti
   Reteta Clatite cu ficat, creier si brocoli
   Reteta Clatite cu carne tocata la cuptor
   Reteta Ciocanele de pui cu miere si susan
   Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)
   Reteta Ciuperci umplute la gratar
   Reteta Clatite cu carne tocata pane
   He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Reteta Mujdei popular
   Reteta desert - Mere coapte in aluat frantuzesc
   Reteta desert - Crema de zahar ars
   Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   Reteta Chec cu mere proaspete
   Reteta Papanasi prajiti
   Papanasi fierti pentru bebe


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/mujdei-frecat-cu-ulei-si-zeama-de-lamaie-id102

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata de peste afumat


Alegem 2 pesti frumosi afumati... Se serveste dupa cel putin 1 ora, timp in care gustul de afumatura se distribuie in tot preparatul iar ceapa isi mai pierde din putere.


Reteta Pasta de hamsii cu usturoi


Pasta de hamsii cu usturoi se serveste cu crutoane cu usturoi la cuptor. Punem in vasul din care urmeaza sa servim si ornam cu frunze intregi de patrunjel. Discratite placute!


Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


absolventa a Yesman Boulevard Unversity si de cativa ani urmeaza Cursurile de Bronzat.


Reteta Mujdei popular


un mujdei popular, clasic: dintr-o capatana de usturoi si niste sare grunjoasa, trase-n piulita pana la starea de pasta


Absinthe Club


Peste ele turnati energizantul. Nu amestecati.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*