Mujdei crema cu dovlecel

4 dovlecei de dimensiuni potrivite,
1 capatana de usturoi,
2  linguri de unt,
2 linguri de smântână,
frunzele de la 2 crengute de cimbru,
1 varf de cutit de piper,
1 lingurita sare.

Taiem dovleceii felii de 0,5 cm grosime si le sotam in tigaie la foc potrivit, doar cat sa apara pete mici de rumeneala. In caz ca dovleceii sunt samantosi, inainte de a-i pune in tigaie, scoateti samburii mari si lemnosi. Scoatem feliile intr-un vas incapator. Cu o furculita sau cu blenderul ii zdrobim pana la starea de crema.

Curatam usturoiul, jumatate dintre catei ii tocam julienne si ii tragem in unt la fel ca pe dovlecei, iar cealalta jumatate dintre cateii de usturoi o tragem in pisalog cu sare grunjoasa pana la se face pasta fina.

Amestecam usturoiul tras in piulita cu dovlecelul, adaugam smantana si omogenizam.
Incorporam usturoiul julienne sotat si frunzele de cimbru. Reglam de sare si de piper dupa gust.

Cantitatea de mujdei crema cu dovlecel pare uriasa dar e preparat conform testamentului unui crap de 5 kg lasat "cu limba de moarte" in aceasta carte de bucate. A murit visand mujdei de usturoi. Discratite placute!



Citeste si:
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   Pastrav prajit cu mujdei de usturoi
   Hamsii prajite cu mujdei de usturoi


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/mujdei-crema-cu-dovlecel-id96

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Crutoane cu usturoi la cuptor


Crutoanele cu usturoi preparate la cuptor se servesc ca atare la bere in loc de snacksuri sau cu diferite preparate. Discratite placute!


Reteta Salata de fasole cu ton


Pentru aceasta reteta fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa taiata julienne (solzisori) si maioneza, apoi se amesteca usor sa nu se zdrobeasca boabele de fasole.


Saracia, sexul si energia free


activitatea sexuala a locuitorilor, va decide confortul termic al orasului


Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)


Isi ia o bucata, sareaza, rupe, savureaza si inghite. Cu un catel de usturoi. In loc de mujdei. E iute. Mai desface un catel de usturoi, musca.


Chimion


Gustul caracteristic chimionului este iute-amarui, foarte parfumat.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*