Gogosari murati (varianta caliti cu ardei capia)

Ingrediente pentru 1 kg:

1 kg gogosari dolofani,
2 ardei capia sangerii,
100 ml ulei de floarea soarelui,
100 ml otet de mere,
1 lingura de miere sau de zahar,
1 lingura geamana dar nu motata de sare grunjoasa,
2 frunze de telina,
2 frunze de visin.


Spalam gogosarii si ardeii capia, le scoatem cotoarele si ii curatam de seminte. Taiem gogosarii in sferturi, ardeii capia pe lung in jumatati dupa care tocam julienne dar nu foarte subtiri, cam la 1 cm e foarte bine. Amestecam rubedeniile de sange cu sarea intr-un vas, lasandu-le in asteptarea urmatoarei etape a destinului.

Punem tigaia pe foc, incingem uleiul si calim gogosarii si ardeii, cat sa-si piarda fermitatea. Nu punem tot o data. Pe rand, cate 2 - 3 maini. Amestecam cu mila in tigaie cu o lingura de lemn, tinand cont ca rezultatul nu trebuie sa fie o pasta ci niste bucati.



Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .



Dupa calire, peste intreaga cantitate turnam zeama din tigaie: ulei si ce si-au lasat gogosarii si ardei capia acolo. Punem frunzele de telina, cele de visin, mierea sau zaharul si otetul de mere. La otet nu ne infranam plescaitul. Amestecam tandru pentru omogenizare. Le lasam 15 minute. Sa se obisnuiasca unele cu altele si ca sa-si destainuie parfumurile.

Cand s-a scurs timpul acordat pentru indragosteala, punem viitoarele muraturi cu lingura in borcan de 850 de grame, acoperim cu celofan umezit si impaturit in doua. Legam cu sfoara uda, dand roata de 3 - 4 ori si incheind cu funda.
Incingem cuptorul. Asezam borcanul sau borcanele daca ati preparat o cantitate mai mare, intr-o tava de friptura mai inaltuta, bagam tava la cuptor si turnam in ea 1 cana de apa. Lasam la foc mic pana se videaza borcanele, ceolofanul fiind supt spre interiorul borcanului. Scoatem din cuptor, stergem borcanele si le pastram in camara la intuneric si racoare.

Avantajul acestei retete de gogosari murati este ca se pot alatura ca garnitura fripturilor chiar si a doua zi. Totusi, abea dupa 3 - 4 zile aromele sunt pe deplin intrepatrunse. Daca preparati aceasta reteta de gogosari murati, pentru a consuma in maxim o luna de zile, nu trebuie sa mai bagati la cuptor borcanele, aceasta operatiune de vidare fiind recomandata in mod special pentru perioade de pastrare mai indelungate. Mujdei.ro va doreste sarbatori imbelsugate, cu muraturi delicioase preparate dupa retete culinare din aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Gogosari murati (varianta opariti)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/gogosari-murati-varianta-caliti-cu-ardei-capia-id123

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pastrav prajit cu mujdei de usturoi


Pastravul prajit nu este vre-o complicaciune. Pentru prepararea retetei avem nevoie de cativa pastravi, faina pentru tavaleala, sare si ulei pentru prajit. Se servesc calzi cu mujdei de usturoi si cu mamaliga, pregatite in paralel. Absolut...


Reteta Salata de hamsii


cumparam hamsii de dimensiuni cat mai egale, ideale fiind cele un pic mai mic decat degetul aratator. ...aaaa, trebuie sa spun ca am degete fine?


Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


absolventa a Yesman Boulevard Unversity si de cativa ani urmeaza Cursurile de Bronzat.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza


infigem in maioneza sprijinit de maslina felia de castravete, precum placa de surf in nisip si plantam "cocotier" miniatural din patrunjel


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*