Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute

Pentru prepararea acestei retete culinare e nevoie de musafiri. Nu se face sa mancati singur asa ceva ci sa impartasiti din bucuria voastra si altora. Noi am fost 6 insi ce am ramas cu gura cascata cand am scos vasul de lut din cuptor. L-am pus de-a dreptul pe masa. Mandibulele ne-au cazut, au lovit masa si au zdranganit tacamurile si paharele cu picior. Spectaculos.

6 felii de ceafa de porc, acelasi lucru cu garf de porc,
12 ciuperci champignon cu palarii opulente numai bune de parada la hipodrom,
100 gr piept de porc afumat,
1 ou,
ulei,
1 legatura patrunjel,
50 ml vin alb sec,
sare, piper macinat,
cimbru, busuioc.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .

Punem feliile de ceafa de porc (garf) intr-o marinata facuta din 100 ml apa, 30 ml ulei, 50 ml vin alb sec, 2 catei de usturoi taiat julienne, cate un varf de cimbru si de busuioc, sare si piper macinat. Ulei nu trebuie mult deoarece carnea are suficienta grasime.

Cat sta carnea la innobilat cu arome, pentru a deveni amanta imbatatoare, despielitam ciupercile si le spalam. Le rupem picioarele. Palariile le vom umple cu amestecul facut din picioarele de ciuperci tocate, pieptul de porc si patrunjelul tocate de asemenea, legate cu un ou batut si reglate de sare si piper. Umplem palariile ciupercilor si le asezam in vas, pe centru.

Fiecare dintre feliile de carne, de cefa de porc, sa fie indoite in asa fel incat sa fie ciupercilor si pat si plapuma. Marinata merge cu ele in cuptorul preincalzit pentru max 1 ora.

O sa va iasa o friptura din carne de porc imbogatita cu garnitura de ciuperci umplute cu un aspect deosebit ce va lasa cu gura cascata invitatii ce-i aveti. Acestui preparat coolest-erolic merge sa-i asezati la gat margele de vin rosu. Negru. Ba nu, negru nu exista, tot rosu se numeste. Mujdei.ro va doreste retete culinare precum amantele, pregatite dupa aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Citeste si:
   Ciuperci pane umplute


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/friptura-de-porc-cu-garnitura-de-ciuperci-umplute-id112

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Corcitura de friganele cu pizza la cuptor


Ce o sa descoperiti in afara de gustul delicios la aceasta reteta: painea imbibata cu lapte si ou aduce aminte un pic de friganele; oul cu laptele ce nu a fost absorbit de paine are consistenta si textura cremei de zahar ars; mezelurile se rumenesc precum la pizza. Aici va puteti permite sa fiti oricat de creativi sau macar sa va aduceti aminte de toppingurile de pizza.


Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)


Pentru un castron cu varf de chiftelute prajite, aceasta reteta culinara are la baza 1 kg de carne tocata amestec. Rezultatul final va fi „chifteluta-de-o-imbucatura” caracterizata in principal de crusta si de o viteza nebanuita de a disparea din platou.


Propuneri sigla pentru Adi Hadean


La mai bine de 10 zile de la finalizarea concursului initiat de Adi Hadean, m-am trezit si eu sa-i trimit acestuia trei propuneri pentru sigla.


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Reteta Salata de pui cu morcovi, telina si mar


Se scoate maioneza de la frigider, se pune cu lingura peste amestec, se presara patrunjel tocat marunt, un praf de piper si se aseaza mot rosia Cherry intreaga.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*