Corcitura de friganele cu pizza la cuptor

In coltul albastru, plictisul. In coltul rosu, foamea. Din doua, trei ganduri plasate in plex foamea pune la podea plictisul. Castigatoarea ma face sa-i acord premiul ce consta intr-o fantezie culinara. O incropeala. Stiu ca-i jignesc gustul spunanadu-i "corcitura" dar e fara sa vreau, motivul fiind ca nu stiu ce nume sa-i dau.

Ingrediente:
2 felii mari de paine coapta pe vatra,
1 lingurita de unt,
1 carnat,
4 felii de salam,
50 gr kaizer,
75 gr mozzarela,
1/4 ardei gras rosu,
1/4 ardei gras galben,
3 oua,
200 ml lapte,
sare si piper macinat.

Ungem cele doua felii de paine cu unt. Punem prima felie in vasul in care vom coace la cuptor. Peste aceasta felie punem salamul tocat si jumatate din feliile de carnat. Acoperim cu cea de-a doua felie de paine unsa cu unt, o acoperim feliutele de kaizer si cu feliile de carnat ramase. Turnam oale batute si omogenizate in lapte. Presaram ardeiul tocat marunt si presaram mozzarela rasa. Se baga la cuptor aprox 40 - 50 minute.
Ce o sa descoperiti in afara de gustul delicios la aceasta reteta:
- painea imbibata cu lapte si ou aduce aminte un pic de friganele;
- oul cu laptele ce nu a fost absorbit de paine are consistenta si textura cremei de zahar ars;
- mezelurile se rumenesc precum la pizza. Aici va puteti permite sa fiti oricat de creativi sau macar sa va aduceti aminte de toppingurile de pizza.
Ideea mi-a venit de la o omleta cu de toate dar nu vroiam ulei si prajeala.
Mujdei.ro va doreste creativitate din belsug si reusite culinare, atat dupa ideile proprii cat si dupa retele culinare din aceasta carte de bucate. Discratite placute!



Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/corcitura-de-friganele-cu-pizza-la-cuptor-id121

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Sandwich cald cu branzeturi si usturoi


Sandwich-urile calde cu branzeturi si usturoi se prepara rapid si simplu iar rezultatul e la fel de aratos pe cat e de savuros. Gustul este mai implinit daca le preparam la gratar de lemne si/sau carbune.


Reteta Crenvursti in aluat frantuzesc


Crenvurstii in aluat frantuzesc sunt "varianta in figuri si cu piruete" a hot dog-ului, ridicandu-l in rang de preparat gastronomic la curtea imparatesei Carte-de-Bucate.


Turcismul romanesc


In traducere libera titlul Turcismul romanesc s-ar traduce cam asa: Uniunea Europeana este de acord sa dea o gashca de bani unei trupe de blonde romanesti, care sa gaseasca un motiv de a transfera banii unui grup de spanioli fara disponibilitate creativa, pentru a dezvolta turismul turcesc, turci adevarati cu turism oricum performant. Oare, sa fie de fapt modul de plata a unui bir restant de pe vremea lui Stefan cel Mare?


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval


in prejurul placintei pictam frantuzeste cu ajutorul unei linguri, din poignet, dare subtiri de sos din ulei de masline in care am tinut fisii subtiri de ardei iute si condimente mediteraneene


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*