Carnati de casa din carne de porc cu usturoi

1,5 kg de pulpa de porc, cat mai slaba,
300 gr spata de porc,
2 lingurite de zahăr,
1/2 usturoi tocat marunt, nu julienne,
2 lingurite de piper negru macinat,
3 lingurite sare fina,
1/3 lingurita de nucşoară proaspata,
1/2 lingurita de scorţişoară,
2 lingurite de ghimbir tocat cat mai marunt,
2 lingurite de condimente pentru carnati,
1 lingurita pudra de cimbru,
1/2 ceasca de vin alb sec,
1,5 m mat de porc,
1 lingura sare grunjoasa,
1 lingura de otet.

In primul rand pregatim matul. Il spalam, il tragem cu sare pe toata lungimea ca la un fel de masaj si il
lasam o ora intr-un vas cu jumatate de litru de apa rece si 1lingura de otet. Din cand in cand il balacim. Il scoatem si il verificam sa nu fie spart umflandu-l cu gura. Sa nu fie facut ciur. Cateva sparturi se accepta, dar nu ne speriem daca are 1 gaura pe metru. Acolo o sa rasucim sau o sa facem noduri. Il lasam la scurs in strecuratoare.


Participa in perioada 1 - 28 decembrie 2010 cu cel putin o reteta detaliata insotita de fotografii, la concursul ChocoBanner si ai sansa sa castigi un spatiu de banner cu dimensiunea 336 x 280 px, pe siteul www.mujdei.ro, pentru perioda 5 - 31 ianuarie 2011. Retetele insotite de fotografii trebuiesc trimise pe adresa mujdeiro@gmail.com .


Spalam carnea o taiem cubulete pentru tocat. Dam carnea prin masina prinntr-o sita mare. Amestecam carnea tocata cu cu celelalte ingrediente pana la omogenizare. CAnd amestecati incercati sa nu transformati carnea in pasta terciuita. Astfel, de preferta e sa amestecati cu niste spatule nu cu mana.

Montati la masina de tocat palnia pentru carnati, dupa ce ati scos cutitul si sita si puneti matul de porc pe palnie, dupa ce ati facut nod la unul din capete. Umpleti matul cu amestecul facut. Dupa consumarea amestecului inodati si celalalt capat de mat.

Matul nu trebuie sa fie umplut la stilul "indesat" deoarece matul prin uscare s emai strange si poate plesni. Rasuciti matul la aproximativ 25 - 30 cm si bagati la frigider neacoperit. Daca aveti pod puneti carnatii sa stea in curent, sa se zvinte cateva zile, iar cei ce au afumatoare ii pot inobila la fum.


Nu trebuie neaparat sa vina craciunul pentru a prepara reteta de carnati de casa din carne de porc cu usturoi. Reteta o puteti prepara oricand va e pofta de aceea am dat ingredientele pentru o cantitate mica.



Citeste si:
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Crutoane cu usturoi la cuptor
   Sandwich cald cu branzeturi si usturoi
   Mujdei frecat cu ulei si zeama de lamaie
   Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Salata de fasole pastai cu mujdei de usturoi
   He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!
   Sympathique (Reteta mujdei)
   Pardon, asta seara nu ne pupam! (aproape mujdei)
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Frigarui din porc, vita, legume si fum
   Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/carte-de-bucate/carnati-de-casa-din-carne-de-porc-cu-usturoi-id97

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pateuri din aluat frantuzesc


Pateuri - denumire general valabila pentru aluat frantuzesc umplut prin pliere cu branzeturi simple sau combinate, umplute cu ciuperci sau carne tocata si calita in prealabil, care mai de care mai amestecate cu verdeturi tocate iar in variante dulci cu ciocolata sau gemuri. Mujdei.ro iti ureaza retete culinare crocante si savuroase, preparate deupa aceasta carte de bucate.


Reteta Placinta cu piept de pui, ciuperci si cascaval


in prejurul placintei pictam frantuzeste cu ajutorul unei linguri, din poignet, dare subtiri de sos din ulei de masline in care am tinut fisii subtiri de ardei iute si condimente mediteraneene


Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


absolventa a Yesman Boulevard Unversity si de cativa ani urmeaza Cursurile de Bronzat.


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Bere blonda


Berea blonda nu e bruna.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*