Espresso

Gustul si taria unui espresso depind de calitatea cafelei dar si de reglajele espressorului. Acesta pompeaza apa la 900C peste o pastila de cafea macinata foarte fin si presata. Pomparea acesteia este, daca vreti, ca o impuscatura si dureaza 20 sec pentru prepararea unui Espresso Doppio (dublu). Prin acest proces de preparare se produce acest sirop de cafea denumit Espresso. In functie de granulatia cafelei, temperatura apei si presiunea prin care este apa filtrata prin cafea, gustul va fi mai mult sau mai putin reusit sau se obtin calitati de espresso specifice prepararii altor bauturi ce au ca baza cafeaua. Se stie ca Espresso este echivalentul cafelei italiene si este baza pentru bauturi foarte apreciate: capuccino, latte sau mochas.

Espresso Lungo: traducerea este "lung" si presupune filtrarea sub presiune unei cantitati de apa mai mari printr-o singura pastila de cafea presata.

Espresso Doppio: este o portie dubla de espresso intr-o singura ceasca mai mare.

Espresso Ristretto: este preparat cu o cantitate mica de apa filtrata sub presiune printr-o pastila de cafea. Aceasta duce la obtinerea unui gust mai puternic.

Espresso Corretto: este espresso-ul ce are gustul corectat cu diferite alte bauturi.

Espresso Americano: dupa prepararea unui unui espresso ristretto acesta este diluat cu apa fierbinte.

Caffe Macchiatto: cafea colorata cu lapte.

Con panna: decorata cu crema de smantana.

Affogato: se toarna espressoul peste inghetata.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/cafea/espresso-id114

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Pogacele cu mac cu vraji si urlete de zmeu zburat





Reteta Fasole batuta - Meniu de aer(e) liber(e)


Intr-un vas generos "batem" fasolea fiarta prin tehnici radicale: masina de tocat, mixer sau blender. Ca sa nu iasa un fel de chirpici o indoim cu apa de la fiert si cu ceva ulei. Sa iasa ca un pireu, ca o crema fina. Sa nu se mai simta cojile.


Mici personaje bulevardiere - Sclifo, detalii


Dimensiunile minione si dotarile o recomanda ca accesoriu pentru nisa urbana de lux. Cotiera sub care mai mereu se regasesc posetute mici, roz, cu pietricele Swarowski, rujuri facute din caini de rasa scumpi sau din veverite, o fac greu accesibila.


Sympathique (Reteta mujdei)


Frumusetea acestui mujdei, sta in aromele usturoiului, ardeiului si patrunjelului care se succed, nu vin toate odata. In plus, castravetele este racoarea imediata dupa o bucatica de usturoi mai maricica. Secretul e sa-l faci atunci. Sa nu-l lasi sa odihneasca, ca se itrepatrund gusturile si aromele.


Reteta Salata de ciuperci cu nuca si maioneza


Cu o lingura punem intr-o parte peste ciuperci maioneza si in alta, smantana amestecata cu nucile pisate, din care am oprit cat un varf de lingurita pentru a presara pentru decor


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*