Espresso

Gustul si taria unui espresso depind de calitatea cafelei dar si de reglajele espressorului. Acesta pompeaza apa la 900C peste o pastila de cafea macinata foarte fin si presata. Pomparea acesteia este, daca vreti, ca o impuscatura si dureaza 20 sec pentru prepararea unui Espresso Doppio (dublu). Prin acest proces de preparare se produce acest sirop de cafea denumit Espresso. In functie de granulatia cafelei, temperatura apei si presiunea prin care este apa filtrata prin cafea, gustul va fi mai mult sau mai putin reusit sau se obtin calitati de espresso specifice prepararii altor bauturi ce au ca baza cafeaua. Se stie ca Espresso este echivalentul cafelei italiene si este baza pentru bauturi foarte apreciate: capuccino, latte sau mochas.

Espresso Lungo: traducerea este "lung" si presupune filtrarea sub presiune unei cantitati de apa mai mari printr-o singura pastila de cafea presata.

Espresso Doppio: este o portie dubla de espresso intr-o singura ceasca mai mare.

Espresso Ristretto: este preparat cu o cantitate mica de apa filtrata sub presiune printr-o pastila de cafea. Aceasta duce la obtinerea unui gust mai puternic.

Espresso Corretto: este espresso-ul ce are gustul corectat cu diferite alte bauturi.

Espresso Americano: dupa prepararea unui unui espresso ristretto acesta este diluat cu apa fierbinte.

Caffe Macchiatto: cafea colorata cu lapte.

Con panna: decorata cu crema de smantana.

Affogato: se toarna espressoul peste inghetata.



Link permanent:http://www.mujdei.ro/cafea/espresso-id114

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Aluat frantuzesc


Orice preparate culinare din aluat frantuzesc este apreciat de catre gurmanzi mai ales pentru fragezime. Nu poate lipsii din nici o carte de bucate.


Reteta Salata de pui si ciuperci


Cat fierbe carnea, curatam, spalam si tocam julliene ciupercile pe care le tragem in unt la foc iute. Punem ciupercile peste carnea de pui taiata cubulete.


Mici personaje bulevardiere - Mocka, specificatii


absolventa a Yesman Boulevard Unversity si de cativa ani urmeaza Cursurile de Bronzat.


Giselle Bucle rupe tacerea (Reteta mujdei)


la intalnirea asta de amor puteam sa-l introducem cu succes si pe Mamaliga, mai cioban el dar... in fine, asta numai pentru cine accepta un menaj a trois intr-o reteta de mujdei


Reteta Chiftelute prajite (carne amestec)


Pentru un castron cu varf de chiftelute prajite, aceasta reteta culinara are la baza 1 kg de carne tocata amestec. Rezultatul final va fi „chifteluta-de-o-imbucatura” caracterizata in principal de crusta si de o viteza nebanuita de a disparea din platou.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*