Cafea arabeasca

Este o reteta de cafea cu rezultat usor picant, gust datorat mirodeniilor folosite la prepararea acesteia.

Se prepara numai la ibric, pe aragaz si nu la filtru. Tocmai de aceea, pentru cei care sunt obisnuiti doar cu prepararea la filtru, trebuie mentionat ca dupa preparare, zatul trebuie sa ramana in ibric, turnarea in cesti sau in cani facandu-se usor, inclinand ibricul cu blandete.

Nu e mare filozofie ci doar un simplu aspect de mentionat, pentru a avea rezultatul care trebuie. Zat va ajunge si in vasul din care o sa beti dar in mare parte va ramane in ibric.

1 ibric cu 500 ml apa
6 lingurite cafea arabica macinata
6 lingurite de zahar
1/4 lingurita scortisoara (eng.= cinnamon) macinata mediu, nu fin
1/4 lingurita nucsoara (eng.= cardamom) macinata fin
1 baton de vanilie

Ibricul cu apa impreuna ce celelalte ingrediente se pun pe foc potrivit tinandu-se pana cand incepe sa se formeze la suprafata caimacul sub forma de spuma, fara a lasa sa dea in fiert. Se serveste imediat ce se toarna in cesti, foarte fierbinte si neaparat, nefiltrata.



Citeste si:
   Cafe Kahula
   Creamy Iced Coffee
   Cafea frantuzeasca cu miere
   Cafea


Link permanent:http://www.mujdei.ro/cafea/cafea-arabeasca-id69

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Clatite mozaic cu ardei gras si parmezan


Se servesc la platou de branzeturi, cu masline si cu capere.


Reteta Salata cu paste, sunca si maioneza


infigem in maioneza sprijinit de maslina felia de castravete, precum placa de surf in nisip si plantam "cocotier" miniatural din patrunjel


Cordette, dimineata mahmura


...a strans din cur, a amintiri sau a incomod, poate, a singuratate sigur nu, a cascat nenumarat, a strans din dinti si a plescait decis. (...) Cordette cazu mahmura.


Mujdei fara nume, fara nume, fara numeeeee!... (reteta mujdei)


O reteta de mujdei de usturoi cu seminte de mustar macerate in bere neagra! O merge? Cu peste!


Pinot Noir


Scribii si istoricii, preocupati probabil mai mult cu odele dedicate personajelor de rang inalt, inca nu si-au indreptat spiritul creator spre Pinot Noir. Asta s-a intamplat mult mai tarziu, abea dupa ce calugarii francezi au dus soiul in Alsacia in prima jumatate a secolului XV, pentru a-l cultiva pe intinsele terenuri ce le detinea si “numai” dupa inca cateva zeci de ani, cand conditiile zonei si rugaciunile si-au facut efectul din plin, cand soiul a reusit sa dea roade minunate, l-au incununat, in sfarsit, pe Pinot Noir cu prima atestare documentara.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*