Reteta Frigarui din porc, vita, legume si fum

300 gr carne de porc,
400 gr carne de vita,
2 cepe,
1 ardei gras,
150 gr piept de porc bine ompanat crud,
250 - 300 ml vin rosu demisec ori chiar sec,
1/4 lingurita piper,
1/4 lingurita sare,
cimbru, oregano cate un varf de lingurita,
1 frunza de dafin,
4 bete de bambus.

Cu ochii admirand peisajul, cu narile adulmecand aerul inca proaspat, cu picioarele in iarba umeda si cu inima stransa ne dezlipim buzele de pe sticla de vin si renuntam la 250- 300 ml de vin, punand-ul intr-un vas incapator. Punem sarea, piperul, cimbrul, oregano si dafinul peste vin si amestecam.

Carnurile de porc si vita le spalam si le taiem cubulete mari cu laturi de aprox 3 - 3,5 cm. Pieptul de porc il taiem insa feliute patrate cu latura de 3,5 - 4 cm si cu grosimea de 1 cm. Daca le taiem mai mici si mai subtiri nu o sa mai ramana mare lucru din ele dupa preparare.

Bagam toate carnurile in vin. Acoperim si agitam castronul cat sa se distribuie toate condimentele uniform pe bucatile de "salata de porc" si si pe vita. Bagam castronul la umbra verde ferind musuroaiele de furnici dar nu ne apucam sa dam cu spray contra insectelor, da-o dreak, nu suntem ridicoli!

Ceapa o taiem in 4 si ardeiul intai in patru felii lungi, iar fiecare dintre felii o portionam in 3, 4 bucati. Rosiile le taiem fiecare in 8 cubulete. Astfel o sa avem pt fiecare frigaruie cate 1/4 ceapa, 1/4 ardei gras si cate 4 bucati de rosie.

Mai suflam in gratar pe rand, mai gadilam jarul cu un bat dandu-ne interesanti si specialisti, mai tragem cate un gat din vinul din sticla pasand-o si partenerilor de iarba verde... Asta cam 20 de minute lungi.

Acum momentul Tepes: pe fiecare bat de bambus insiram bucati de porc, vita, piept de porc, despartite de foi de ceapa, rosii si ardei. Nu lasam legumele la capete - risc de desirare! ...Nici nu le inghesuim ca sardelele-n conserva dar sa fie lipte intre ele, sa nu joace pe bete.

Pe gratarul incins foarte bine si dat cu slana punem frigaruile. Stam de paza langa foc, cu ochii mijiti de deranjul fumului si le rasucim pe gratar. Daca jarul e puternic gratarul trebuie sa fie la o inaltime mai mare ca sa nu se arda siragurile de carnuri. Pentru ca jarul nu va bate sigur in mod egal sub gratar, de cate ori rasucim frigaruile, le schimbam locul intre ele. Fiecare sa aiba parte la final de un foc cat mai uniform iar frigaruile sa semene intre ele si sa le putem servii pe toate o data nu pe rand, dupa cum a batut jarul. Dupa fiecare rasucire mai stropim cu vinul din castron, cel cu mirodenii.

Le papam cu salate proaspete din legume de vara. Discratite placute!



Citeste si:
   Friptura de porc cu garnitura de ciuperci umplute
   Reteta Bruschete cu legume
   Carnati de casa din carne de porc cu usturoi
   De la silex, foc si porc la civilizatia chiolhanului
   Reteta Antricoate de porc la gratar pitite sub ceapa
   Reteta Rulada mozaic din carne de porc si bacon
   Reteta Souvlaki (Frigarui grecesti)


Link permanent:http://www.mujdei.ro/bucatarie-de-camping/reteta-frigarui-din-porc-vita-legume-si-fum-id85

EDITORIALE

Articole apropiate
pregatitului si gatitului
preparatelor culinare dar
si povesti in stil pamflet
pe teme cotidiene
ori cancan.

MENIUL ZILEI

Meniul zilei recomandat de
mujdei.ro sau de bucatari
amatori asemenea noua
sau de bucatari consacrati
ce stiu sa monteze
tablouri cu retete culinare.

DESERTURI

De la deserturile copilariei,
pregatite de mamici
si bunici, pana la retete
fastuoase, toate desenand
un curcubeu de arome dulci
si parfumuri pastelate.

CAFEA

Retete cafea pentru
vorbaretii de dupa amiaza
si retete pentru cafegii
amatori de stacane,
potrivite pentru diminetile
somnoroase.

COCKTAILS

Retete & mixuri de bauturi
alcoolice si nonalcoolice
fructate cu sucuri, ce seduc
cuburi de gheata si pahare
glasate pentru a fi decorate
de buze senzuale.

BUCATARIE
DE CAMPING

Preparate culinare
specifice iesirii in aer
liber la sfarsit
de saptamana
sau in concediu.

CARTE DE BUCATE

Carte de bucate cu
retete culinare pentru
preparate traditionale
si internationale.
Sa gatim relaxat.
Discratite placute!

PARDON, ASTA SEARA
NU NE PUPAM

Povesti in parfum de mujdei,
de mujdei crema ori macar
de usturoi, mai mult
sau mai putin betivnice si
uneori in culori roz-carnale.

VINURI

Caracteristici de gust,
culoare, buchet ale
soiurilor de vin,
si recomandari
de asociere cu
preparate culinare.

BERE

Articole despre bere,
despre tipuri de bere
cu alcool si fara alcool.
Istoria berii
de la primele atestari.

CONDIMENTE

Descrieri ale condimentelor
ca moduri de utilizare, gus-
turi, arome si recomandari
de potrivire cu alte ingredi-
ente, totul pentru reusita
unor preparate delicioase.

TUNNING BUCATARII

Recomandari pentru
amenajarea
si accesorizarea
bucatariilor pentru
un rezultat ergonomic,
util si estetic modern.

CAUTARE | CONTACT | MEDIA KIT


RECOMANDARILE MUJDEI.RO



Reteta Salata Caprese


Pe cat de gustoasa, pe atat de racoritoare si potrivita in zilele toride. Se serveste cu paine cojoasa, rumena sau cu focaccia.


Reteta Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor


Pentru pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor avem nevoie de un cutit pentru a zgaria semn in cartea de bucate in dreptul retetei acestui preparat culinar.


Propuneri sigla pentru Adi Hadean


La mai bine de 10 zile de la finalizarea concursului initiat de Adi Hadean, m-am trezit si eu sa-i trimit acestuia trei propuneri pentru sigla.


He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Domnule, cand intinzi o masa, cand ai musafiri pe care vrei tu sa-i incanti, sa-i tratezi cu cinste, cu fason, trebuie sa-ti lasi mintea sa se joace. O lasi sa zburde! Duca-se! Asa a aparut reteta povestita He-laaa-laaa-aaaau, andaluzo! A Green, please!


Ceapa


In tocanita este considerata in primul rand leguma dar in cazul cepei puse in salata de vinete coapte aceasta devine mai degraba condiment.


*
Design cooked
& content spiced
from
Beluga Malossol's
ovens.
All rights reserved.
*
Coal forge by
IT Exchange
*